Make-up voor de feestdagen


Longlasting lippenstift - hoe overleeft je rode lippenstift het kerst diner?

rode lippenstift houdbaar maken

"De feestdagen komen eraan en dat betekent dat we weer eens mogen uitpakken met make-up en kleding."

Een klassieke en toegankelijke make-up look voor de feestdagen is de rode lippenstift. Door een rode lippenstift zie je er gelijk feestelijk uit, zonder gelijk al te veel make-up aan te brengen.

Maar welke kleur rood kun je het beste kiezen, en hoe zorg je ervoor dat deze kleur het kerst diner overleeft? Ik geef je in dit artikel wat tips and tricks voor het aanbrengen van je lippenstift.Rode lippenstift - een klassieker

Ik draag zelf amper make-up - naast wat mascara en eventueel een dun laagje foundation gebruik ik eigenlijk niets. Een uitgesproken oog make-up is dan ook niet zo voor mij weggelegd.

Een rode lippenstift vind ik dan wel weer leuk om te gebruiken als ik er een keer feestelijk uit wil zien. Welke kleuren rood zijn (in mijn optiek) aanraders?

Als je wilt weten hoe je de juiste kleur rood uitzoekt, dan kun je dit artikel eens bekijken. Ondanks dat de "perfecte tint" afhankelijk is van je huid, zijn er wel een aantal tinten die bij de meeste mensen mooi staan.

De kleur Ruby Woo van Maccosmetics is zo'n klassieker. Dit is een matte diep rode lippenstift met een koele ondertoon die bij de meeste mensen mooi staat. Deze lippenstift is mat (en iets droog), en om deze reden blijft deze heel goed zitten.

Een andere diep rode tint die ik heel erg mooi vind is Velvet Ribbon van Lisa Eldridge. Ook deze tint staat bij veel vrouwen mooi. Deze lippenstift is demi-mat, en voelt zacht aan op de lippen. Desondanks blijft ook deze kleur mooi zitten.

Als je lievere en rode lippenstift met een warme ondertoon hebt, dan kan ik Lady Danger van Mac Cosmetics aanraden. Deze kleur neigt naar oranje en staat heel erg fris. Ook deze is erg mat (en iets droger) en blijft lang zitten.

Een andere warme rode tint is Velvet Morning van Lisa Eldrige. Deze is net als Velvet Ribbon demi-mat en zacht op de lippen. Deze kleur blijft ook langer zitten.

Zelf combineer ik graag verschillende tinten lippenstift. Zo breng ik soms een diep rode tint aan over de gehele lip, en een frissere rode of roze tint in het midden.

Dus heb je een aantal kleuren lippenstift liggen die je allemaal net niet mooi vind? Het kan zijn dat ze wel mooi tot hun recht komen als je ze combineert. Speel dus eerst eens met de kleuren die je hebt, voordat je mijn suggesties aanschaft.


rode lippenstift houdbaar maken

Combineer kleuren: Velvet Ribbon van Lisa Eldridge met Skyscraper Rose van Lisa Eldridgein het midden. - Talissa @ Elite door Karin van BerkelHoe overleeft je lippenstift het kerstdiner?

Een van mijn pet peeves is eten en drinken als je je lippenstift mooi hebt aangebracht. Nu zal een drankje je lippenstift niet zo snel om zeep helpen, maar zodra je iets eet wat wat vettiger is dan zal je lippenstift altijd wat verplaatsen of verdwijnen.

Vooral tijdens een diner is dit vervelend, na een paar happen kan de lippenstift al deels vervagen, waardoor je met een rode rand rond je mond blijft zitten.

Hoe kun je je ervoor zorgen dat lippenstift zo goed mogelijk blijft zitten en zo mooi mogelijk oogt?


Lippen "primen" voordat je lippenstift aanbrengt

Om je lippenstift beter te laten zitten kan het helpen om je lippen te "primen".

Heb je geschilferde lippen? Dan kun je je lippen exfoliëren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je lippen te "scrubben" met een watten schijfje met make-up remover. Hiermee kun je je lippen een kleine "scrub" geven.

Heb je wat grotere velletjes op je lippen zitten? Dan kun je er eventueel met een tandenborstel overheen gaan, zo kun je de wat grotere velletjes verwijderen als een watten schijfje niet voldoende is.

"Prime" je lippen om ervoor te zorgen dat je lippenstift beter blijft zitten. Je kunt een vaseline, oog creme of Elizabeth 8th hour cream  gebruiken om je lippen goed te voeden. Als je hiervoor kiest dan is het wel belangrijk dat je het vet er zo goed mogelijk afhaalt voordat je je lippenstift aanbrengt.

Hierna zou je eventueel een lip primer of een creamy eye primer kunnen gebruiken. Hierdoor heeft de lippenstift een extra basis om aan te hechten.

Egaliseer de rand van je mond - rode lippenstift zorgt ervoor dat rode vlekjes in je gezicht nog beter zichtbaar zijn. Door je foundation of concealer iets over je lippen aan te brengen, zorg je ervoor dat eventuele roodheid rond de mond verdwijnt waardoor je lippenstift beter overkomt en minder snel uitloopt.

Nog een tip die ervoor zorgt dat je lippenstift goed blijft zitten is het gebruik van een wax potlood rondom de mond. Er zijn speciale was potloden voor de lippen, maar die voor de wenkbrauwen werken ook goed. Als je dit gebruikt om je lippen te omlijsten, dan zal je lippenstift minder snel uitlopen.


lippen primen
Lippenstift aanbrengen

Nu zijn je lippen helemaal ready voor het aanbrengen van lippenstift. Een tip bij het uitzoek van een lippenstift die goed blijft zitten is dat je zorgt dat je voor een matte kleur kiest. De kleuren die ik eerder genoemd hebt blijven allemaal voor een langere tijd zitten.

Je kunt ook kiezen voor een liquid lipstick, deze lippenstift staat erom bekend dat ze heel goed blijft zitten. Zelf zal ik hier niet zo snel voor kiezen aangezien je deze niet zo goed/mooi kunt bijwerken. Hoe goed je je lippenstift ook aanbrengt, je zal na een etentje je lippen toch iets moeten bijwerken.

Nu zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je lippenstift langer houdbaar te maken.  Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een lip potlood. Hierdoor blijft je lippenstift beter zitten. Ik kies er zelf altijd voor om heel de lip in te kleuren met je lip potlood. Zo blijft je niet met enkel een rood lijntje rond je mond zitten als je lippenstift iets vervaagt.

Het is ook verstandig om je lippenstift "af te bijten" op een tissue. Als je na het aanbrengen van je lippenstift even met je lippen op een tissue "bijt", dan zal de tissue de overtollige olie uit je lippenstift opnemen. Hierdoor blijft je lippenstift langer zitten.

Het kan ook helpen om je lippenstift in dunne laagjes op de brengen. Eerst een dunne laag, dan "afbijten" dan weer een laagje, weer afbijten etc.

Wil je nog een stapje verder gaan om je lippenstift beter te laten zitten? Dan kun je je lippenstift af poederen. Dit kun je doen door een tissues over je lippen heen te leggen, en hier met een kwast met transparante poeder overheen te deppen. Zo komt er een dun laagje poeder op je lippen wat ervoor zorgt dat je lippenstift nog beter op zijn plaats blijft zitten.


Image

Velvet Ribbon van Lisa Eldridge bij Nena aangebracht - fotografie door Karin van BerkelDinner is ready - ready for dinner

Nu kun je er bijna niet aan ontkomen dat je je lippenstift zal moeten bijwerken, maar met deze tips hoef je dat in elk geval minder vaak te doen.

Heb jij nog tips om je lippenstift langer te laten zitten? Dan hoor ik jou tips graag in een reactie hieronder!


Image
 

Leave a Comment