Make-up en haar trends voorjaar / zomer 2020


Make-up en haar trends voorjaar/zomer 2020

haar trend zomer voorjaar 2019

Het najaar is nog niet eens begonnen, maar de shows voor het voorjaar en de zomer zijn alweer van start gegaan. De eerste shows in New York en Londen zijn al geweest, en komende dagen gaan ook de shows in Milaan en Parijs van start.

In dit artikel beschrijf ik de makeup trends die zichtbaar waren tijdens de afgelopen shows. Komende weken zal ik dit artikel updaten met de trends die we in de andere shows gaan zien. De kick off in New York heeft al een aantal nieuwe trends verraden. Er waren opvallend veel elementen uit de jaren 80/70 en de punk scene te zien.
“ eighties Punk”

We zien ook komend seizoen weer veel “natural make-up” looks op de catwalk, maar dit seizoen zijn er zeker ook een aantal zeer uitgesproken looks te zien. Zo liet Jeremy Scott liet zich inspireren door “Jem and the Holograms”, een geanimeerde Punk Rock band uit de jaren tachtig. 

Er werden grote fel gekleurde pruiken  met veel volume en pony's gebruikt. Ook zagen we opvallende kleuren op de ogen. De modellen droegen zwarte eyeliners met een opvallende kleur aan de binnenkant van het oog. 

Ook bij andere designers zoals Tom Ford en Roberta Einer was de invloed uit de Punk Periode duidelijk zichtbaar. De make-up looks bestonden uit opvallende cat eyes en donkere smokey eyes.


karin van berkel beauty trends 2020


“ Colorful eighties”

Ook bij Tomo Koizumi was de inspiratie van de jaren 80 terug te zien.  De make-up was zeer uitgesproken en deed denken aan Grace Jones en David Bowie. Er werd veel kleur en glitter gebruikt om een statement look neer te zetten.

Go big or go home - niet alleen de make-up was groots, maar ook het haar was groots. Het haar werd gevormd in een grote en hoge kegel vorm.

Het gebruik van veel kleur en glitter was bij meerdere shows te zien, alhoewel niet altijd in deze mate.

Naturel power

De jaren 80 staan bekend om de uitgesproken make-up en haar looks. Groots haar en grootste make-up. Maar we kennen ook nog het werk van Helmut Newton uit de jaren 80.

Foto's van sterke vrouwen, met mooie wetlooks, waar de stroken van de kam nog zichtbaar zijn in het haar. De Nederlandse designer van het merk Sies Marjan liet zich hierdoor inspireren; door de "power vrouw".

Ook bij andere designers was deze dramatische, maar ook simplistische haar look te zien. Dit seizoen leek het haar of groot-groter-groots, of juist minimalistisch maar sterk.


Image


Uitgesproken oog looks

Bij veel shows was het opvallend dat de oog make-up een wat ongedwongen uitstraling had. Er werd gebruik gemaakt van kleur, maar deze werd op een nonchalante, creatieve manier aangebracht.

Zo zagen we onder andere bij designers zoals Ulla Johnson gekleurde vegen aan de binnenkant en buitenkant van het oog. Dit zorgde een opvallende maar nonchalante look.

Ook "vrije hand tekeningen" waren zichtbaar op de ogen. Zo zagen we bij Rosie Assoulin expressieve eyeliner, en zagen we bij Peter Politto neon eyeliners uit vrije hand getekend onder de wenkbrauwen en op het oog.
"Waterverf makeup"

Misschien heb je vroeger wel eens wat waterverf gebruikt, in dat geval weet je nog hoe mooi en subtiel het verloop van waterverf kan zijn.

Bij meerdere shows, zoals Jason Wu en Angel Chen, waren er make-up looks te zien waarbij oog en gezichtsmakeup dit kenmerkende verloop vertoonde.

Zachte (pastel) tinten die mooi in elkaar overlopen, van de ene tint naar de andere. Door veel te blenden en het gebruik van veel subtiel verschillende tinten krijg je deze mooie overloop in kleuren.

karin van berkel pastel watercolor


Wat is jou stijl?

Ondanks dat nog niet alle shows zijn geweest, is er toch al een duidelijke tendens in trends te zien. Zo word Punk en de jaren 80 duidelijk vertegenwoordigd op de catwalk voor komend seizoen. Ik zal dit artikel blijven updaten aan de hand van de komende shows.

Ben je nog niet toe aan de trends voor volgend jaar zomer, maar wil je wel meer weten over de trends van komend najaar? Lees dan mijn artikel over de trends voor het komende seizoen.

Wat is jou favoriete look en trend tot dusver? En waarom? Zelf ben ik erg blij met de invloed uit de jaren 80 - we mogen weer creatief worden!


eighties makeup
 

Comments

    1. Author

      Fijn dat je het kunt waarderen 😉 Ik update dit artikel snel met de nieuwste ontwikkelingen, maar je gekleurde oogpallet mag je zeker gaan gebruiken 😉

Leave a Comment