Favoriete make-up producten van 3e kwartaal ’19

Favoriete make-up producten 3e kwartaal '19


favoriete makeup producten 2019

"Het is alweer oktober 2019, vandaar dat ik weer wilde terug blikken op de producten die ik afgelopen maanden ontdekt heb. Het is mijn doel om elk kwartaal een artikel te posten waarin ik producten benoem die ik heb ontdekt, en ook daadwerkelijk veel gebruik."

Als visagist ben je altijd nieuwsgierig naar alle nieuwe producten die op de markt uit komen. Ook zijn er een aantal oudere en bestaande producten waar je voor het eerst kennis mee maakt.

Er zijn zelfs producten die je zelf al een tijdje in je make-up kit hebt zitten, die je opeens meer gaat gebruiken. Vandaag benoem ik een aantal producten die ik (her)ontdekt hebt afgelopen tijd.1. Dior face and body foundation

De mensen die met mij gewerkt hebben weten dat ik een "Mac Face & Body" meisje ben. Dit is mijn favoriete foundation en deze gebruik ik ook het meest.

Ik heb nog wat andere foundation merken in mijn kitt zitten, zoals Make-Up Forever Ultra HD, maar  deze gebruik ik in de praktijk toch niet zo vaak.

De mensen die deze Mac foundation kennen weten ook dat het een heel bijzondere foundation is. Hij is "glowy" en transparant, maar is vooral bijzonder om zijn textuur. Deze foundation reageert namelijk op warmte/frictie. Wrijf je deze even tussen je handen dan wordt hij stroef, en "grijpt" deze je huid.

Toen Dior met een Face and Body foundation uitkwam was ik wat sceptisch. De naam en de verpakking lijken namelijk precies op de iconische foundation van Mac. Maar nadat een aantal collega's me hadden aangeraden om deze foundation toch eens uit te proberen, ben ik er toch voor gezwicht.

Deze foundation is mooi omdat hij redelijk transparant is, maar makkelijk op te bouwen is naar een full coverage foundation. Ook is de dekking redelijk mat, in tegenstelling tot de Face & Body van MAC. Hij versmelt mooi met de huid, is makkelijk op te bouwen en door de wat mattere finish is afpoederen (bijna) niet nodig.

Dior face and body foundation


2. PDC Pmel Essence Mascara Base

Ik moet eerlijk bekennen dat ik me nooit eerder echt verdiept heb in mascara primers. Vroeger heb ik zelf wel eens mascara primers gebruikt (mogelijk herinneren sommigen nog de mascara's waarvan de ene kant wit en de andere kant zwart was), maar voor mijn werk heb ik dit nooit echt gebruikt.

Het was pas toen ik visagist Harry makes it up herhaaldelijk hoorde zeggen dat de PDC Pmel Essence Mascara base  een fantastische basis voor de wimpers was dat ik ben gaan uitproberen.

Dit product geeft meer body aan je wimpers, zodat ze een stuk voller lijken als je mascara aanbrengt. Maar het belangrijkste van deze mascara is dat hij zorgt dat je wimpers na het krullen hun vorm goed vasthouden.


pmel mascara base


3. Laura Mercier Hydrating Primer

De hydrating primer van Laura Mercier is een product dat ik eigenlijk al jaren gebruik, maar sinds kort pas weer bijna dagelijks. Ik gebruik voornamelijk huidverzorging onder de foundation, en laat primer vaak achterwege. Deze primer is echter wel altijd een favoriet geweest. Dit omdat dit product meer op huidverzorging dan op primer lijkt.

Toen ik mijn nieuwe Dior Foundations ging testen, kwam ik erachter dat deze heel fijn samenwerkte met deze primer. Vandaar dat ik weer wat vaker naar deze primer greep. De laatste tijd grijp ik hier weer regelmatig naar.

Laura Mercier heeft ook een Radiance Primer, deze gebruik ik ook met enige regelmaat. Deze primer zorgt voor een extra glanzende huid. Aangezien de Dior primer wat mat is (in elk geval matter dan de Face & Body van Mac), gebruik ik deze primer graag onder de foundation voor extra glans.


laura mercier hydrating primer


4. Tom Ford shade and illuminate

Ik heb een aantal heel mooie poeder bronzers die ik graag gebruik, maar ik blijf creme producten toch vaak wel het mooist vinden. Vandaar dat ik opzoek ben gegaan naar mooie creme bronzers, en ben gaan kijken naar "de klassiekers".

Nu had ik al regelmatig van de Tom Ford shade and illuminate gehoord, maar ik had deze nog nooit getest. Nu ik deze eindelijk in mijn kitt heb, vraag ik me af hoe ik ooit zonder dit product heb kunnen werken.

Dit product is zowel over als onder je foundation te gebruiken, en versmelt mooi in de huid. Hij brengt wat diepte en warmte in het gezicht. De highlighter die erbij zit is transparant, en is daarom heel natuurlijk en geschikt voor elke huid tint.

Laguna bronzer nars


5. Wax potlood voor het aanbrengen van strass etc.

Ik denk dat nagel stylistes me gaan uitlachen voor het vermelden van deze tip. Want wax potloden worden regelmatig gebruikt bij het aanbrengen van nail art. Als visagist was ik hier echter niet bekend mee, en bracht ik strass steentjes vaak aan met een pincet.

Met een wax potlood kun je gemakkelijk steentjes, en andere kleine items die op het gezicht wilt aanbrengen, oppakken. De steentjes blijven aan het potloodje kleven maar laten het steentje ook weer los als je hem op zijn plek hebt gebracht. Hiermee kun je gemakkelijk(er) items op het  gezicht aanbrengen.


Image


Welke producten gebruik jij het meest?

Ben jij bekend met deze producten? Dan ben ik benieuwd naar jou ervaringen! Zijn er andere producten die ik volgens jou zou moeten testen? Dan hoor ik daar ook graag meer over!

 

Comments

  1. Ik ken de producten niet, sommige alleen van naam. Ik gebruik weinig tot geen make up. Ook omdat ik totaal niet weet wat ik er mee zou moeten doen. Enne het is ook wel lekker snel klaar.

Leave a Comment