Make-up trends najaar herfst/winter 2019-2020

Make up trends najaar herfst/winter 2019 - 2020


make up trends najaar 2019 2020

"Het voorjaar begint nu pas echt op gang te komen, maar de fashion shows voor het najaar zijn alweer in volle gang. Vandaar alvast een artikel waarin ik de make up trends bespreek die te zien waren tijdens deze shows. "

Dit najaar heeft een aantal klassieke elementen, maar ook een aantal heel moderne elementen. Zo is de klassieke rode lippenstift opvallend veel aanwezig, maar zien we ook moderne elementen zoals grafische lijnen en felle kleuren. Lees alles over dit najaar 2019 2020.“ Matte rode lippenstift / glossy naturel lippen”

Rode lippenstift was opvallend veel aanwezig dit seizoen. De lippen werden verhuld in deze statement kleur, met een (demi) matte finish. Van frisse rood tinten, tot diepere rood tinten, we zagen het allemaal. De lippenstift werd vooral gecombineerd met een zeer minimale make-up. De huid is mooi gepolijst, en de lippen zijn echt de hoofdrol speler.

Waar de rode lippenstift het beste mat gedragen kan worden dit najaar, kiezen we bij een wat natuurlijke tint voor gloss. Door lip olie te gebruiken, krijg je mooie frisse glanzende lippen. Of kies voor een mooie nude kleur lipgloss, om wat kleur toe toevoegen. 

Door de make up verder fris te houden, zijn het vooral de lippen die de aandacht vragen. Lipgloss kan dus een look ansich zijn.


matte rode lippen


Monotone make-up

Dit najaar zagen we ook al veel monotone make-up. De lippen, ogen en wangen krijgen dezelfde tonen. Een zachte roze blush kan gecombineerd worden met een zacht roze lip of oogschaduw. Hierdoor ontstaat er een heel frisse en naturel make-up look. 

Je kunt deze trend makkelijk zelf namaken door een creme blush te gebruiken, die je ook op je lippen en ogen aanbrengt. Ook kun je kiezen voor een zachte lippenstift die je ook als blush en oogschaduw gebruikt. Als je het zelfde product te gebruiken krijg je een subtiele frisse uitstraling.


monotone make up


Naturel smokey eyes

Ook zagen we weer smokey eyes voorbij komen, hiervoor wordt voornamelijk gebruik gemaakt van naturel tinten. Door deze zachte tinten wordt de smokey eye wat vriendelijker en toegankelijker. Met deze naturel tinten kun je zowel een “nude smokey” eye maken, als een wat opvallendere look.

We zagen ook  hier de monotone tinten terug, zo match de oogschaduw bijvoorbeeld mooi bij de blush of bronzer. Hierdoor wordt alles een mooi en zacht geheel.


Naturel smokey eyes


Focus van wenkbrauwen naar wimpers

Het omhoog borstelen van de wenkbrauwen is nu wel weer een beetje geweest. We brengen de wenkbrauwen weer netjes in vorm voor een verzorgde uitstraling. Waar we dit voorjaar nog wat wildere wenkbrauwen gaan zien, zien we dit najaar een gepolijste wenkbrauw. 

Dit najaar zien we dat de focus verplaatst van de wenkbrauwen naar de wimpers. De wenkbrauwen zijn een stuk neutraler, en de wimpers mogen de aandacht opeisen. 

We mogen dikke lagen mascara aanbrengen, aan de bovenkant en de onderkant. Ook zien we dat er weer wimper stukjes gebruikt worden. Door losse stukjes te gebruiken kun je je wimpers op natuurlijke wijze voller en langer maken.

We gebruiken deze losse stukjes ook gebruiken om een statement te maken. Als je deze stukjes verspreid aanbrengt, dan kun je een opvallende look maken met de focus volledig op de wimpers. 

Wimpers make up trends najaar 2019 2020


Spelen met eyeliner

Dit najaar zien we dat de eyeliner weer creatief gebruikt mag worden. Zo zien we veel grafische eyeliner voorbij komen. Grafische lijnen zorgen voor een opvallende maar minimal look. Zo plaatsen we eyeliner in de arcade boog, of brengen de eyeliner aan onder het oog. 

Maar we zien niet alleen subtiele grafische lijnen, ook grootste opvallende looks kwamen voorbij. Soms leek het zelfs alsof de ogen omringd waren door een permanente marker. We mogen ook gebruik maken van kleur. Alles mag, als het maar creatief is.


Spelen met eyeliner makeup trend najaar 2019 2020


KLeur

We zien dit najaar namelijk weer dat er gespeeld mag worden met opvallende kleuren. Door hoog gepigmenteerde kleuren te gebruiken zonder te blenden, krijg je een grafisch gevoel en statement look. 

Maar ook zagen we dat kleur werd gebruikt om een “waterverf” effect te creëren. We brengen kleur wat rommelig aan, laten deze in andere kleuren te laten overlopen, en we spelen met pigmentatie. Hierdoor krijg je een mooie waterverf gevoel op de ogen. Omdat de look wat rommelig oogt, is het een wat stoerdere look, en leuk om mee te spelen.


waterverf makeup trend


Glitter en accessoires

Glitter speelt ook dit najaar weer een grote rol. Of het nu om een subtiele glitter gaat, of om een opvallende glitter, we mogen ermee doen wat we willen. Van naturel tot theatraal, we mogen er alle kanten mee op.

Ook zien we nog steeds veel accessoires. Deze zagen we vorige seizoenen voornamelijk in het haar. Grote opvallende clips met stenen werden overal in het haar aangebracht. We combineren deze accessoires dit jaar ook met de make up en de nagels.

Of er nu kristallen, goudblad of kralen werden aangebracht, alles was mogelijk. 

make up trends najaar 2019 glitter
 

Comments

  1. Ik ben blij met de zachtroze trend en dat de aandacht van wenkbrauwen weer naar de wimpers gaat. Dat is sowieso al meer mijn ding geweest. Ik had echt gewild beter te zijn met make-up, helaas heb ik die gave niet! Die eyeliners had ik ook wel mee willen spelen!

  2. Wat een prachtige foto’s. Ik ben dol op rood verwerkt in makeup. De look is bij mij meestal ook helemaal compleet met rode lipjes

  3. Ik geloof dat ik met de natural smokey eyes wel kan leven, ziet er mooi uit! Leuke blog om te lezen

  4. Ik moet meteen even zeggen dat je foto’s heel mooi passen bij je teksten. Ik ben de laatste tijd trouwens helemaal fan van rode lippenstift!

  5. Wat een mooie foto’s. Ik gebruik zelf vrij weinig makeup. Niet omdat ik het niet mooi vind, ik vind het prachtig maar ben gewoon te onhandig.

  6. Ik schmink mij nooit zwaar op en gebruikte altijd al een roze oogschaduw die wat glinstert, ik ben dus al helemaal mee met de trend van het najaar!

Leave a Comment