Haar trends voorjaar 2019


Haar trends voorjaar zomer 2019

haar trend zomer voorjaar 2019

"Eerder heb ik de make up trends van dit seizoen al besproken, in dit artikel zal ik de haar trends bespreken die op de runway te zien waren."

In dit artikel zal ik de haarstijlen beschrijven die op de catwalks te zien waren. Welke looks vielen op? Kapper Dominic Vleer van Salon Tof zal beschrijven welke haarkleuren in zijn, en welke modellen we komende tijd veel gaan zien.

Voornamelijk viel het verschil tussen gepolijst en messy op. Er werd waar gekozen voor of een heel mooi gestylde look, of een look die eruit zag alsof het met de Franse slag in elkaar was gezet.


HAIRSTYLES“ Draagbare wetlook ”

De wetlook was veel te zien tijdens de shows voor dit seizoen. Vaak zijn wetlooks niet perse heel draagbaar. Dit seizoen zagen we echter dat deze look wat minder “hard” was dan normaal. 

Van een gepolijste wetlook met volume, voor een glamours effect, tot een iets rommeligere wetlook, voor een ietwat casual effect. De wetlook kwam in allerlei vormen voorbij. Zo kan het ogen alsof je net uit de zee komt, en je je haar mooi los laat hangen, of snel in een knot hebt gedaan. Maar een strakke staart met een glossy finish kwam ook veel voorbij. Ook zagen we mooi volumineus haar met een “vochtig” ogende finish. 


Image


Lage staarten, met lange vlechten

Er waren veel lage staarten te zien tijdens de shows voor dit seizoen. Deze waren óf heel messy, met bijvoorbeeld kleine vlechtjes er doorheen. We zagen ook juist heel gepolijste lage staarten. Het contrast tussen heel gepolijst versus heel messy was sowieso goed zichtbaar dit seizoen.

Deze lage staarten werden ook regelmatig gevlochten. Er werden bijna niet ingevlochten, de vlechten begonnen juist vaak pas onderin de nek. Lange dikke “Hollandse” vlechten zorgen voor een stoere look


lage staart


Knotjes en knopen

We zagen dit seizoen ook veel knotjes en knopen. Hier werd ook veel mee geëxperimenteerd, en ook hier was het contrast tussen “messy” versus gepolijst goed zichtbaar. Zo zagen we veel gepolijste knotjes/chignons, maar ook rommelige knotjes en knopen.

Deze knotjes/knopen werden onderin de nek gemaakt, maar ook bovenop het hoofd. We zagen ook veel knotjes en knopen bovenop het gezicht tegen de haarlijn aan. Er is dus veel mogelijk en niets is de gek. Zolang je maar kies voor óf rommelig óf gepolijst.


Image


Gepolijst haar

We mogen het haar ook los dragen, en we zagen opvallend veel dat het haar of gepolijst was, of undone was.

Het haar gepolijste haar werd vaak uit het gezicht geföhnd, zodat het achter de oren viel. Een mooie demi glossy finish geeft het haar een zeer verzorgde uitstraling.Undone haar

We zagen ook veel undone haar voorbij komen. Het haar had vaak een lichte slag, waardoor het gezicht mooi omlijst werd. Maar het werd ook voornamelijk erg naturel en undone gestyled. Dit mag met zowel een middenscheiding als een zijscheiding.

Waar geföhnd haar volume geeft, geeft dit haar een natuurlijk gedroogd effect. Er is niet heel veel volume zichtbaar. Een lekkere beach spray, en een kleine slag geeft een effortless effect.


UNDONE HAAR trend


Accessoires in het haar

Er waren veel mooie strikken en haarbanden te zien dit seizoen. Waar we voorheen mogelijk probeerde te verbergen dat we haarelastiekjes gebruikten, worden er nu opvallende linten gebruikt in het haar. We houden dan stoffen en stenen in het haar. We mogen schuifjes zien, we mogen stenen zien. Opvallende materialen zijn zeer welkom.


CUTS & COLORSKleur trends

Dominic Vleer beschrijft een aantal van de trends met betrekking tot de kleuren van dit seizoen. Ten eerste benoemt bij "Scandi Blond" als trend kleur.

Scandi-blond is gebleekt haar, maar met een volwassen en verfijnde touche. Het haar is heel licht, tot wit van kleur. Ook heeft het  haar een mooie champagne of violet ondertoon. Bij een aantal shows kreeg deze look kracht bij gezet door gebleekte wenkbrauwen.

We zagen ook veel "bronzing hair". Deze trend is geïnspireerd op de gebronsde make-up look. Deze tinten geven wat glans aan het haar, en geven ietwat warmte. Op dezelfde manier waarop een bronzer dit zou doen. Subtiele warmte om een zomerse gloed te geven.

Rose tinten waren ook veel te zien op de catwalk, en deze vertalen zich ook naar de consument. Deze zachte koraal tinten geven een mooie balans tussen sprekende, maar niet schreeuwende tinten.


Dominic Vleer salon tof le hair bronzing


Cuts

De Blunt Cut is ook een trend die Dominic benoemt. Afgelopen jaar zagen we de warrige lob veel voorbij komen. Dit jaar zien we echter steeds vaker een "blunt bob". Hiermee bedoelen we dat de bob scherpe lijnen heeft, en niet gelaagd is. Deze Blunt Cut zorgt voor een sterke look.

De korte pony gaan we ook veel zien. Waarschijnlijk heb ook jij als klein meisje wel eens een poging gedaan om een pony te knippen. Om deze pony wat gelijk te krijgen bleef je maar knippen, en knippen, zodat je een mini pony over hield.

Dit is mij in elk geval wel eens overkomen 😉 Ook deze trend was regelmatig te zien op de catwalk, maar laat deze cut alsjeblieft aan een professional over.

We zagen ook veel lange lokken. Deze lange haren kregen vaak een "undone look". Subtiele slag in het haar, wat beach spray voor structuur. Dat is alles wat nodig is.

Dominic Vleer salon tof le hair bronzing
 

Comments

  1. Wauw! Sommige kapsels zien er prachtig uit. Ik ga voor de vlechtjes en knoetjes haha!

  2. Vind altijd zo leuk om te zien, maar altijd te eng om dingen zelf te doen! Maar een ander kleurtje is altijd goed 🙂

  3. Die foto’s echt, haha. Daarvoor moet ik even sorry zeggen, want dat vind ik zo lelijk. Oeps. Ze vallen op, maar niet echt doorsnee. Toch?

    1. Author

      haha, dankjewel voor je eerlijke reactie, deze hairstyles heb ik zelf gedaan. ik hoor graag wat je anders zou willen zien

  4. Die wet looks, dat is toch niet zo aan mij besteed hahaha! Vind het er al snel “vettig” uitzien. Zelf houd ik echt van de messy looks, al is de lijn met té rommelig maar dun! Vlechten vind ik altijd tof, dat blijft gewoon “in”, gelukkig maar!

Leave a Comment