Nude lippenstift – welke tint moet je hebben?

Nude lippenstift - welke tint moet je hebben?


nude lippenstift welke tint

"Het vinden van een mooie nude lippenstift kan nogal een crime zijn. Waarschijnlijk heb je wel eens een nude / naturel lippenstift gekocht om er vervolgens achter te komen dat deze kleur niet mooi bij je stond. De kleur die oh-zo-mooi bij je vriendin staat, kan ervoor zorgen dat jij er heel flets uit ziet."

Zo heb ik zelf ook al heel wat van deze miskopen gedaan, het vinden van de juiste kleur is namelijk een uitdaging. Eerder heb ik al eens geschreven over het vinden van de perfecte kleur rode lippenstift, vandaag zal ik wat tips geven voor het vinden van de perfecte nude / naturel lippenstift.

nude naturel lippenstift makeup


“ Hoe kies je de juiste kleur? ”

Een nude lippenstift is een kleur die aansluit bij je huidkleur. De kleur sluit dus niet perse aan bij de natuurlijke kleur van je lippen. Net als bij rode lippenstift, is bij een nude kleur de ondertoon van je huid belangrijk voor het bepalen van de juiste tint. 

Weet je niet hoe je de ondertoon van je huid kunt bepalen? Lees dan even mijn blog over rode lippenstift.

Over het algemeen zou een kleur die een a twee tinten donkerder  is dan je eigen huidkleur het mooiste staan. (dit geldt voornamelijk voor lichtere huidtypes). Als deze dezelfde intensiteit heeft als je huidkleur, dan vallen je lippen helemaal weg.

Kies je een kleur die een aantal tinten donkerder is dan je eigen huidkleur, dan zal de kleur eerder als een roze/oranje lippenstift ogen dan als een nude lippenstift.Lichte huid met roze ondertoon

Zoals ik al zei is het belangrijk dat een nude lippenstift aansluit bij de ondertoon van je huid. Een porseleine huid heeft vaak een wat koele ondertoon, vandaar dat een lippenstift met roze ondertoon hier mooi bij zal staan. Kies dus voor een roze/koele beige lippenstift als je een lichte huid hebt.

Persoonlijk vind ik de Pillow Talk lipgloss van Charlotte Tilbury een mooie kleur voor een lichtere huid. Dit is een gloss, en staat dus erg fris. Ook de lippenstift, lipgloss combinatie Fez van CTZN is mooi door zijn koele ondertoon.

Zoals ik eerder zei is het bij een lichte huid belangrijk dat je lippenstift niet te licht is. Toch kun je wel voor een  "statement nude" kiezen. Bijvoorbeeld Bali van CTZN . Kies je hiervoor? Zorg dan dat je een mooie lipliner bij je lippenstift gebruikt, zodat je lippen iets meer spreken.

Een lippenstift met te veel warmte zal je een stuk minder mooi staan. Dit zal je een wat fletse uitstraling geven, en niet veel voor je huid doen. Houd het fris en koel.


nude lippenstift lichte huid
SHOP DE PRODUCTEN


Lichte huid met neutrale / warme ondertoon

Als je een warme ondertoon hebt in je huid, dan is het vaak mooi als de lippenstift iets minder cool is. Bij deze huid zal een lippenstift met een beige/perzik ondertoon dan ook mooi staan. Hier zit iets meer warmte in dan een lippenstift met een roze ondertoon, en zal om deze reden mooier aansluiten bij de kleur van je huid.

Een lippenstift met een oranje ondertoon zal snel te veel warmte bevatten voor een lichte huid, vandaar dat deze niet perse ideaal is. Ga dan liever voor een perzik tint - deze heeft een warm roze ondertoon. Persoonlijk vind ik K.I.S.S.I.N.G. Penelope Pink van Charlotte Tilbury erg mooi. Ook Velvet Teddy is een mooie lippenstift voor dit huidtype. Zelf draag ik graag de kleur Dubrovik van CTZN cosmetics als echte nude. 


SHOP DE PRODUCTEN


Olijf kleur / medium getint

Bij een olijfkleurige huid, en een huid die een licht tintje heeft staat een lippenstift met een warme ondertoon mooi. Karamel kleuren kunnen mooi staan, ook kunnen perzik kleuren mooi staan. Deze tinten hebben net iets meer warmte en zullen daarom je huid ophalen.

Nudes met een koele ondertoon kun je het beste vermijden. Kies een tint die donkerder is dan je eigen huid. Persoonlijk vind ik K.I.S.S.I.N.G Nude Kate van Charlotte Tilbury een mooie perzik tint.


nude lippenstift olijfkleurige huid


Getinte / donkere huid

Een huid die iets meer diept heeft komt het beste tot zijn recht met “chocolade tinten”. Deze tint zal een echte nude zijn bij je huid. Maar een diepere huid komt vaak weg met meerdere ondertonen. Zo kan een wat koelere en warme ondertoon mooi staan bij je huid. Een diepere huid komt niet alleen tot zijn recht met een tint die donkerder is dan de eigen tint, maar ook met lippenstift met een lichtere tint. 

Als je dus iets meer diepte in je huid hebt, dan kun je met veel verschillende tinten spelen. Er is dan ook geen duidelijk "aanrader" voor de donkere huid, aangezien bijna alles mooi kan staan.

CTZN Cosmetics heeft een heel uitgebreide collectie aan nude lippenstift, voor elke huidtype. Vooral de tinten voor de diepere huidtinten zijn erg mooi. Zoals de tint Stockholm  , een mooie diepe bruine nude met een koele ondertoon, of Rome een mooie bruine pruim tint.Naturel of statement - kies je finish

Je zou denken dat je met een nude lippenstift geen statement kan maken, maar dat is zeker niet het geval. Waar een ietwat transparante of glanzende lippenstift een subtiel effect kan geven, kan een matte en dekkende lippenstift echt een statement maken. 

Met een wat transparantere lippenstift heb je ook net iets meer speelruimte. Omdat de pigmentatie van deze lippenstift iets minder is, kun je er nog goed mee weg komen als deze net niet bij je past.


nude lippenstift finish


Hoe weet ik wat de ondertoon van de lippenstift is?

Nu is het niet altijd even gemakkelijk om de ondertoon van je lippenstift te zien. In de winkel kunnen alles kleuren op elkaar lijken, en lijkt er helemaal geen verschil te zitten in de ondertoon.

De beste manier om de ondertoon van een nude lippenstift te bepalen, is om verschillende kleuren naast elkaar te swatchen op je arm. Als je ze naast elkaar ziet, dan kun je waarschijnlijk het verschil in de ondertoon net iets beter zien. Ook zie je hoe de kleur op je huid werkt. Zo kun je iets beter inschatten hoe hij op je gezicht zal uitpakken.

Er zijn cosmetica merken die hun lippenstift op verschillende modellen laten zien op hun website. Kijk welk model het beste met jou huid overeen komt en kijk hoe de tint haar staat.

Verder is het nog een optie om je bij een goede make up counter te laten adviseren. Deze dames achter de counter zien vaak veel verschillende huidtypes, en weten precies welke producten welke ondertoon hebben. 


 

Leave a Comment