Make-up Trends voorjaar/zomer 2019

Make-up trends voorjaar/zomer 2019


Image

"Ondanks dat het buiten nog aan het sneeuwen is en de lente nog niet in zicht lijkt, wilde ik toch alvast de make-up trends voor de komende lente en zomer bespreken. Ik ben al wel toe aan een beetje voorjaar, en met deze trends kan ik alvast een beetje voorjaar toepassen in mijn make-up."

Vandaag zal ik de looks beschrijven die afkomstig zijn van de fashion shows van komend seizoen. Aangezien deze trends afkomstig zijn van de catwalk, zijn ze niet altijd even draagbaar. Maar dat hoeft je er niet van de weerhouden om een aantal trends te vertalen naar je every day make-up. “ Perfect is boring ”

Komend seizoen heeft een terugkerend thema - perfect is boring. Perfect strakke lippen waren bijna niet te zien, wel zagen we veel "stained lips". We laten de wenkbrauwen natuurlijk ogen, deze hoeven we niet perfect in vorm te brengen. Ook mascara hoeven we niet perse te gebruiken om je look af te maken. De “perfecte” eyeliner zien we ook niet veel meer, juist wat  meer speelse grafische lijnen. We hoeven kleuren ook niet meer perfect te laten overlopen, maar we gebruiken nu juist voornamelijk EEN enkele felle kleur.

Make-up mag gebruikt worden om mee te spelen, en hoeft niet perfect te zijn. We leggen de nadruk op maar een ding, of dat nu glitter is, een felle kleur of iets anders. Er is een hoofdrolspeler, en er zijn weinig bijrollen.


Image


Stained Lips

De stained lips is een van de meest toegankelijke en populaire trends van komend seizoen. Deze trend is ideaal voor vrouwen die niet gewend zijn om lippenstift te dragen, er wordt enkel een klein beetje lippenstift op de lippen gedept voor een subtiel effect. De look heeft wat weg van het restantje lippenstift dat er op je lippen zit aan het eind van de dag.

We hoeven geen strakke lijnen meer te zetten, ook hebben we niet veel pigmentatie nodig.  Voortaan kunnen we enkel een subtiel , vervaagd kleurtje aanbrengen. Deze trend is mijn persoonlijke favoriet, aangezien ik me door de dag heen niet druk hoef te maken of mijn lippenstift nog netjes zit.


Image


Felle kleuren

Op de catwalk waren veel felle kleuren te zien op de ogen. Ze kozen elke  keer voor EEN kleur, en deze werd speels gebruikt. Een groene eyeliner, een volledig paars bewegend ooglid, een semi vervaagde blauwe smokey eye, alles is mogelijk zolang er maar een kleur centraal staat en als statement wordt aan gebracht.

We hoeven onze oogschaduw dus niet meer te laten overlopen in een hoop andere kleuren. Maak een statement met de kleur die je de hoofdrol wilt geven.


Image


Matching cheeks/lips/eyes

Ook zien we dat de zachte tinten op de lippen, matchen met de tinten op de wangen of de ogen. Een roze blush kan gecombineerd worden met roze oogschaduw, een paarse "stained" lip kan met paarse ogen worden gecombineerd, of een peachy lip met peachy blush.

Het mag duidelijk zichtbaar zijn dat je de tinten hebt laten matchen, zolang de look maar mooi zacht blijft. Gebruik je lippenstift dus ook als blush of oogschaduw, zo creëer je een mooi en rustig geheel.


Image


Glanzende huid

We zijn ook nog niet van het glanzende huidje af. Deze zien we nog steeds veel voorbij komen - een ultra glossy skin is een look ansich. Omdat de huid al zo uitgesproken is door de glans, wordt de rest van de make-up neutraal gehouden. Er wordt weinig tot geen aandacht aan de ogen en lippen besteed.

Deze huid heeft in de loop van de tijd al veel verschillende namen gehad. Zo werd de perfecte egale en glanzende huid "glass skin" genoemd. Nu horen we ook steeds vaker de term "yoga skin", een huid die mooi glanst maar nog wel oneffenheden mag vertonen.

Ben je geen fan van highlighters? Dan is dat niet nodig. Een goede huidverzorging zorgt al snel voor een glanzende huid. Wil je nog wat meer glans toevoegen, maar wil je dat niet met make up doen? Voeg dan zonnebrand crème toe op de plekken waar je meer glans wilt. Aangezien zonnebrand crème zon reflecteert, zal deze als een subtiele highlighted fungeren.


Image


All that glitter

Glitter is dit seizoen nog steeds zichtbaar op de catwalk. Door de make-up verder zo naturel en neutraal mogelijk te houden is het echt de glitter die eruit springt. Een peachy glitter over het ooglid voor een subtiele glans en romantische look, of een fel blauwe glitter over het ooglid voor een statement look. Glitter mag op elke manier gebruikt worden, op de ogen, wangen of lippen, zolang de make-up verder zo neutraal mogelijk wordt gehouden. Bij Emporio Armani werd er zelfs witte confetti gebruikt al “matte glitter”. Het is duidelijk dat er dit jaar veel gespeeld mag worden met make-up.


Image
 

Comments

  1. Je zou eigenlijk begin volgend jaar een blog moeten maken met welke trends nu echt zijn doorgebroken en welke toch niet

  2. Zelf vind ik de yoga trend met de glimmende huid niet echt mooi.

    Zelf ben ik wel van de neutrale looks, maar die knalkleuren wil ik best wel eens gaan proberen op een vrije dag 🙂

Leave a Comment