Make-up trends najaar 2020 / 2021

Make-up trends najaar / winter 2020 / 2021


Image

"We hebben net een paar hittegolven achter de rug, en het is niet ondenkbaar dat er binnenkort nog een hittegolf gaat volgen. Maar dat wil niet zeggen dat we ons nog niet bezig kunnen houden met de make-up trends van het najaar. "

De shows voor het najaar van 2020 / 2021 hebben namelijk al plaatsgevonden. Welke make-up looks waren te zien voor deze periode? In dit artikel beschrijf ik een aantal van de beauty trends voor komend najaar.“Frisse en naturele huid ”

Ook komend seizoen zien we weer veel frisse basis looks. Zo werd bij meerdere shows het gebruik van foundation compleet overgeslagen.

Werd er wel foundation gebruikt, dan werd dit voornamelijk gebruikt om de huid subtiel te egaliseren. Dit zorgde voor een heel frisse en naturel look. 

We zien dit seizoen ook weer glans op de huid, maar glans wordt steeds minder dominant. Bij make-up looks waar er wel voor foundation gekozen werd, werd de highlighter toegepast om de huid er minder opgemaakt uit te laten zien.


Image


Blauwe oog make-up

Als er een kleur was die er uitsprong dit seizoen, dan was het wel de kleur blauw. Denk hierbij niet gelijk aan de ouderwetse blauwe oogmake-up, maar denk aan een opvallende statement look. Blauw is sowieso een kleur die we in 2021 veel gaan zien.

Bij meerdere shows werd er gekozen voor een heldere, matte kleur blauw op de ogen. Hiermee werd een simpele, maar opvallende ooglook gecreëerd. Deze opvallende kleur was onder andere te zien bij Prabal Gurung,  Tadashi Shoji en Miu Miu.

Wil je deze kleur niet op je oogleden aanbrengen? Dan kun je altijd nog kiezen voor een blauwe mascara. Er waren meerdere naturel ooglookjes te zien met gekleurde mascara, waar de kleur blauw er wederom uitsprong. 


Image


Grungy smokey eyes

Ook zagen we veel donkere grungy oog make-up dit seizoen. De make-up werd wat rommelig aangebracht zodat het eruit zag alsof deze wat vervaagd was. Het leek erop alsof de modellen er een flinke avond stappen op hadden zitten. 

Werd er voor een neutrale oog make-up gekozen? Dan kregen de wimpers wel een grungy look. We zagen namelijk ook veel rommelige wimpers die aan elkaar gekleefd waren. Hiermee creëerde de visagisten een heel minimale, maar super opvallende makeup.

Dit zorgde voor een ‘effortless’ look, en dit maakt deze look ook toegankelijk voor mensen die niet al te veel ervaring hebben met make-up. De make-up komt namelijk beter tot zijn recht als hij niet al te perfect is.


Image


Goud als statement

Naast blauw was er ook een andere toon die heel erg opviel, namelijk goud. Bij bepaalde merken werd er gekozen om goud subtiel te verwerken in een grungy ooglook, maar andere merken kozen ervoor om een statement te maken met goud.

Zo waren er bij Lutz Huelle  en The Blond oog make-ups te zien waarbij goud als een statement kleur gebruikt werd. Zij maakten enkel gebruik van goud met opvallende lijnen.

Ook ander merken kozen voor goud, maar niet altijd op dezelfde manier. Het ene merk koos voor gouden applicaties, het andere merk koos voor gouden glitters. Maar dat de tint goud eruit sprong was overal duidelijk.


Image


Rode lippen

Rode lippen blijven een klassieker, en dit zien we ook dit najaar weer terug komen.

Ook dit seizoen zagen we de rode lip weer veel voorbij komen. Bij meerdere shows werd gebruik gemaakt van een heldere, maar koele of neutrale tint rood.

Deze lippen oogden vaak demi-mat; er ware vrij weinig opvallend matte of opvallend glanzende lippen te zien. 

Zagen we rode lippen met veel glans? Dan waren dit juist vaak rode lippen met veel warmte. Vooral warme -  rode lippen werden met veel gloss aangebracht om de kleur nog meer te laten spreken.


Image


Donkere lippen

Er waren ook donkere liptinten te zien, zoals bordeaux rood. Deze tinten werden vaak aangebracht als een vervaagde liptint, of als een statement kleur. 

Bij een vervaagde liptint leek het vaak op een poederige, matte en vervaagde tint. Als er gekozen werd voor een opvallende tint dan was deze vaak extra scherp aangezet om een duidelijk statement te maken.


Image
 
Wat is jou favoriete trend voor dit najaar? Laat het in de reacties weten!

Comments

Leave a Comment