Wat zit er in mijn make-up kit? Deel 1, de basis

Wat zit er in mijn make-up kit?


Okt. 7, 2020

Image

"Welke producten en merken gebruik je dan voornamelijk?" Dat is een vraag die ik regelmatig van modellen, klanten en kennissen krijg. Ikzelf vind het ook altijd erg leuk om te weten wat voor producten mijn collega's allemaal met zich meenemen. Iedereen gebruikt andere producten, en heeft een andere stijl van make-up.

Er zijn echter een aantal producten die de meeste visagistes wel gebruiken. In dit artikel probeer ik een klein overzichtje te geven van de producten die het ik in mijn koffer heb zitten en regelmatig gebruik. A little chit chat about make-up, of in dit geval - a little kit chat. Ben jij een beginnend visagist? Dan vind je hier misschien wat goede adviezen om je koffer mee op te bouwen. Ik zal het hier voornamelijk over basis producten hebben zoals foundations, concealers en poeders.

HUIDVERZORGING voorbereiding van de huid

Een mooie make-up begint altijd met een goede basis. Dit betekent dat het belangrijk is dat de huid schoon en verzorgd is.  Zelf vind ik de Lancaster All in One Express Cleanser heel erg fijn om de huid mee te reinigen indien nodig. Merk je dat de huid van je model een aantal schrale plekjes heeft? Dan is de Purito Centella Green Level All in One Pad misschien een mooie toevoeging aan de huidverzorging. Dit product helpt om de huid licht te exfoliëren.

De meest toegankelijke en meest gebruikte dagcreme door visagistes is de Embryolisse Lait Creme Concentre. Deze creme is namelijk geschikt voor de meeste huidtypes en werkt heel mooi samen met foundation. Als je dus nog opzoek bent naar een creme voor in je make-up koffer dan zit je in elk geval altijd goed met dit product.

Een andere creme die ik heel fijn vind  is de Bobbi Brown Vitamin Enriched Fase Base.  Dit is een zeer volle creme die de huid goed verzorgd. Deze creme is heel fijn als je een droge huid goed wilt verzorgen, of een normale huid een natuurlijke glans wilt geven. Dit is een creme die ik vooral in het najaar veel gebruik, als de huid iets meer voeding kan gebruiken.

Wil je de huid goed verzorgen, maar juist  voorkomen dat de huid gaat glanzen? Dan is de Hannah Touch of Silk mogelijk iets voor je. Deze creme matteert en egaliseert de huid heel mooi. Ik gebruik dit product veel tijdens commerciële producties waarbij de klant graag een mattere huid ziet. Het voelt heel prettig op de huid en werkt mooi samen met je foundation.

Image
make-up done for skincare editorial with model
FOUNDATION

Na de huidverzorging kun je aan de slag met foundation (of primer als een huid dat nodig heeft). De afgelopen jaren heb ik veel verschillende foundations gebruikt. Maar ondanks dat ik heel veel ontzettend mooie producten in mijn koffer heb zitten, grijp ik meestal toch naar een aantal favorieten.

Zo gebruik ik voor mijn werk voornamelijk de Face and Body Foundation van Mac. Deze foundation heeft een lichte dekking, maar is wel mooi op te bouwen naar een medium dekking. Hij is geschikt voor de meeste huidtypes, en is super long lasting en waterproof. De finish is glanzend, dus het is bij een huid met wat meer olie wel handig om goed te poederen.

Je kunt de kleuren van deze foundation ook heel makkelijk mengen. Met C1, N1, C3, N3, C6, N6, C9, N9 etc. kun je bijna alle tinten wel maken.

Wil ik een vergelijkbare, maar iets mattere en dekkende foundation? Dan kies ik voor de Face and Body van Dior. Deze foundation smelt, net als de face and body van Mac, heel mooi in de huid. Hierdoor zie je het product niet op de huid liggen. Ik dit is een all round foundation die geschikt is voor de meeste huidtypes.

Verder vind ik de Giorgio Armani Luminous Silk Foundation erg mooi. Dit is ook de foundation die ik voor mijzelf gebruik. Deze foundation zorgt ervoor dat je huid er heel gezond uitziet. Maar ondanks dat ik een groot fan van deze foundation ben, gebruik ik tijdens mijn werk de andere foundations vaker.

Image
Concealer

Next up: concealer. Ook qua concealers heb ik afgelopen jaren veel verschillende producten gebruikt, en ook hierbij grijp ik alsnog voornamelijk naar een aantal "vertrouwde producten". De concealer die ik het meeste gebruik zijn de Studio Fix Conceal and Correct Palettes van Mac Cosmetics.

Met deze paletten kun je zo ongeveer elke concealer kleur maken die je nodig hebt. Het is een dekkende concealer, die je makkelijk lichter kunt maken qua dekking door deze te mengen. Hiervoor kun je gebruik maken van een moisturizer, of bijv. een Duraline van Inglot.

Een concealer die ik ook graag gebruik is de Touche Eclat van Yves Saint Laurent. Dit is een heel mooie en natuurlijk concealer, die vooral mooi is onder de ogen. Hij is niet te mat  en niet al te dekkend waardoor hij fris oogt. Een ideale concealer om de onderogen mee op te lichten. Je kunt deze ook als highlighter gebruiken.

Ook maak ik graag gebruik van de Maybelline Instant Age Rewind concealer. Deze concealer is heel gepigmenteerd en voedend. Hierdoor heb je niet veel product nodig om oneffenheden weg te werken, en zal hij niet droog aanvoelen op de huid. Ook een mooie bijkomstigheid, deze concealer is leuk geprijsd.

Dit zijn de producten in mijn make-up koffer die ik het meeste gebruik tijdens mijn werk. Heb jij zelf een favoriete foundation of concealer die hier niet tussen staat? Dan hoor ik dat graag!Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe producten.

Image

Comments

  1. Leuke tips! Ik gebruik zelf ook graag de foundation van Armani! Kan je me adviseren welke kleuren ik moet kopen om te kunnen mengen? Dank!

Leave a Comment