Favoriete make-up producten uit 2019

Favoriete make-up producten uit 2019


Image

"Het jaar 2020 is alweer aangebroken, en het lijkt me dan ook leuk om eens terug te blikken op een aantal producten die ik afgelopen jaar ontdekt heb.

Afgelopen jaar heb ik al een aantal keer wat nieuwe ontdekkingen benoemd, maar welke hiervan zijn me echt bij gebleven? En welke producten kan ik hier nog aan toevoegen?"

Zoals ik al in eerdere artikelen vertelde is het als visagist altijd leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe producten. Maar er zijn niet alleen nieuwe producten, ook zijn er al oudere/bestaande producten die je soms pas later ontdekt.

In dit artikel deel ik een aantal producten die afgelopen jaar een grote toevoeging zijn geweest aan mijn make-up koffer.1. TOM FORD SHADE AND ILLUMINATE

TOM FORD SHADE AND ILLUMINATE

Ik hoorde al jaren positieve verhalen over dit pallet, maar ik heb hem dit jaar pas voor het eerst aangeschaft. Dit komt mede door de prijs - het pallet kost zo’n 75 euro en dat is nogal een stevige prijs voor een klein pallet.

Afgelopen jaren heb ik verschillende "sculpt" producten geprobeerd, maar dit product steekt er toch wel met kop en schouder bovenuit.

Dit is een creme product dat mooi versmelt met de huid, je kunt het product mooi opbouwen maar ook goed vervagen. Je kunt het op veel verschillende huidtinten gebruiken.

Ze hebben tegenwoordig palletten met verschillende intensiteiten, maar het oorspronkelijke pallet is al geschikt voor een hoop tinten (licht tot medium).

Ik gebruik dit pallet nu al een tijdje op bijna elk model. Je kunt hem vervagen tot een “onzichtbare” sculpt tot een “super sculpt” zonder dat er product op de huid te zien is.

Let wel: dit product is meer een bronzer dan een echt contour product. Voor een controur product zal ik nog steeds de Kevyn Aucoin poeders aanbevelen.


Image


2. NATASHA DENONA BIBA OOGSCHADUW PALLET

NATASHA DENONA BIBA OOGSCHADUW PALLET

Een aantal maanden terug greep ik meestal naar mijn Viseart neutral pallet. Net als elke andere visagist overigens, want dit is een fantastisch neutraal oogschaduw pallet. Om deze reden is het ook een "cult" product voor visagisten.

Dit jaar heb ik echter het Biba oogschaduw pallet van Natasha Denona aangeschaft. Een mooi pallet met draagbare tinten. Het pallet is erg fijn aangezien de oogschaduw goed gepigmenteerd is, en heel erg mooi geblend kan worden. Hierdoor is het pallet heel makkelijk om mee te werken, en is het sinds kort dus ook mijn “go-to” naturel oog pallet.

Het pallet is helaas niet in Nederland te koop en helaas is het ook aan de prijzige kant (zo'n 130 euro!). Maar als je opzoek bent naar een pallet met mooie neutrale tinten die makkelijk zijn om mee te werken, dan is het de investering zeker waard!


Image


3. CHARLOTTE TILBURY EYES TO MESMERISE

CHARLOTTE TILBURY EYES TO MESMERISE

Hoe heb ik ooit zonder dit product kunnen werken? Ik heb regelmatig commercial of zakelijk opdrachten waar er niet al te veel tijd beschikbaar is voor haar en make-up.

Als ik dan in een korte tijd een mooie toegankelijke ooglook wil neerzetten, dan grijp ik vaak naar dit product. De tinten “Marie-Antoinette” en  "Jean" zijn heel geschikt voor subtiele en toegankelijke make-up looks.

Het product is erg fijn omdat je in principe met EEN product al een mooie oog look kunt neerzetten. Het is een cream product en daarom zelfs snel met je vingers aan te brengen.

Dit is zeker een aanrader voor mensen die niet gewend zijn om oog make-up aan te brengen of te dragen. Ook is het dus fijn voor visagistes die snelle en toegankelijke make-up looks willen neerzetten.


Image


4. Lisa Eldridge Velvet Lipsticks

LISA ELDRIDGE VELVET LIPSTICK

Lisa Eldridge is een gerenommeerde visagist, en heeft afgelopen jaren een aantal lippenstiften uitgebracht. Deze lippenstift brengt ze in eigen beheer uit, het is dan ook niet altijd even makkelijk om eraan te komen.

Zo produceert ze haar producten maar een of twee keer per jaar en "op is op". Dit is heel zonde want haar producten zijn heel mooi, zo heeft ze drie mooie klassieke tinten rood (warm rood, koel rood, diep rood) die ik graag gebruik, een aantal roze tinten en sinds kort ook een aantal mooie nude tinten.

Deze lipsticks zijn van mooie kwaliteit en je kunt zien dat ze zich goed verdiept heeft in de ondertonen van haar lippenstiften. Deze zijn (voor zover dat kan) toegankelijk voor de meeste huidtinten.

De lippenstift heeft goede pigmentatie en blijft lang zitten, maar is niet droog. Dit in tegenstelling tot veel andere longlasting gepigmenteerde lippenstiften.


Image


5. Rephr make-up kwasten

REPHR MAKE-UP KWASTEN

Deze make-up kwasten heb ik begin vorig jaar besteld, helaas duurde het nog een half jaar voordat ik ze in mijn bezit zou hebben.

Deze kwasten worden namelijk “on demand” en met de hand gemaakt. Maar het was het wachten waard. Dit merk heeft heel mooie make-up kwasten die heel erg zacht zijn, maar ook heel stevig.

Het merk heeft afgelopen jaren een hoop prototypes weggegeven, in ruil voor feedback. Hierdoor zijn alle kwasten aan de hand van de feedback van de gebruikers geperfectioneerd. En dat is te merken, want deze kwasten zijn van hoge kwaliteit en ontzettend fijn in het gebruik.

Ze zijn wel aan de prijzige kant maar ze hebben/hadden met enige regelmaat kortingen. Ook in de concept store kun je leuke deals vinden, als je wat kwasten in de ontwikkeling fase wilt uitproberen.


Image


6. DIOR FACE AND BODY FOUNDATION

DIOR FACE AND BODY FOUNDATION

De “Mac Face & Body” zal altijd mijn favoriete foundation blijven. Ik gebruik deze bij bijna elke shoot. Dit omdat ik het fijn vind dat het een foundation is die niet zichtbaar is op de huid. Maar hij is wel erg transparant en glanzend.

Als ik iets meer dekking, of iets minder glans wil, dan kies ik voortaan voor mijn Dior Face and Body. Dit is een mooie foundation met lichte tot medium dekking die je mooi kunt opbouwen.

De finish is demi-mat, wat hem heel draagbaar maakt. Dit is ook de foundation die ik voortaan zelf draag.


Image


7. PURITO - DEEP SEA PURE WATER CREAM

PURITO - DEEP SEA PURE WATER CREAM

Dit product is om een heel specifieke reden een nieuwe favoriet. Dit product werkt namelijk heel mooi samen met mijn Mac Concealer Pallets.

Het fijne aan deze pallets is dat er meerdere tinten in zitten en dat het product dekkend is. Dit houd in dat je het product "full coverage" kunt gebruiken, maar ook mooi kunt verdunnen.

Deze creme is heel fijn om deze concealer mee te verdunnen, dit omdat deze creme heel goed wordt opgenomen in de huid. Zo kun je deze concealer verdunnen zonder dat hij "te vol" wordt.

Ook is dit product heel fijn als je een (droge) huid goed wilt voeden, zonder dat er een laag product op de huid blijft liggen.


Image


Gecombineerd in een foto

Toevallig heb ik laatst tijdens een shoot bijna al deze producten gecombineerd voor een natural make-up look. Het model is Anne van den Berg en de fotografe is Karin van Berkel.

Ik heb de Dior face and Body gebruikt als foundation. Verdere oneffenheden heb ik weggewerkt met een mix van Mac's Concealer Pallet en Purito Deep See Pure Water Cream.

De warmte en diepte in het gezicht heb ik aangebracht met gebruik van het Tom Ford Shade en Illuminate pallet.

Op de ogen heb ik zowel het Biba Pallet van Natasha Denona en de Eyes to Mesmerise producten van Charlotte Tilbury gebruikt.

Voor haar lippen heb ik Velvet Muse en Velvet Beauty van Lisa Eldridge gebruikt voor een mooi natuurlijke liplook.

Ik heb verder uiteraard gebruik gemaakt van de makeup kwasten van Rephr, dus in deze foto kun je al mijn favorieten terug vinden! Verder heb ik natuurlijk ook veel andere make-up producten gebruikt.


Image
 

Comments

Leave a Comment