make-up done for skincare editorial with model

K-Beauty – wat is het, en hoe begin je ermee?

K-Beauty - wat is het en hoe begin je ermee?


models using skincare

"Korean Beauty, ook wel K-beauty, is sinds een aantal jaren populariteit aan het winnen in het Westen. Bij K-beauty is make-up ondergeschikt aan huidverzorging, met een goede skincare routine heb je namelijk nog amper make-up nodig. "

Mogelijk heb je wel eens van de beauty trend “glass skins” of “yoga skin” gehoord. Deze makeup en beauty trends gaan uit van een mooie, frisse, glanzende huid.

In het Westen proberen we dit effect echter vaak met make-up te bereiken; zo zijn primers met glans en “dewy” foundations nogal in trek als we dit proberen te bereiken. Maar bij K-beauty gaat het niet om de make-up maar om de daadwerkelijke huid.

De mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ik zelf amper make-up draag. Ik draag mascara en als ik een keer uitpak dan breng ik een dun laagje foundation aan, of wat kleur op mijn lippen. 

Verder investeer ik liever in mijn huid dan in mijn eigen make-up. Vandaar dat K-beauty me heel erg aanspreekt.“Wat is K-Beauty? ”

K-beauty is een term die gebruikt wordt voor de beauty ontwikkelingen afkomstig uit Zuid-Korea. In het Westen beginnen we ons vaak pas te verdiepen in huidverzorging zodra we ouder worden.

Dit geldt ook voor mijzelf, ik begon mijn huid pas beter te verzorgen toen “de 30” in zicht kwam. In Zuid-Korea wordt er op jonge leeftijd al geïnvesteerd in een goede huidverzorging.

De ontwikkelingen in skincare zijn dan ook al een stuk verder dan in het Westen. Dit komt door de felle concurrentie in Korea, hierdoor ligt er veel druk op de beauty branche. Elk merk streeft erna om de beste producten in de markt te zetten.

Hier in het Westen komen veel merken vaak nog weg met mooie marketing termen. De consument die zich richt op K-Beauty weet echter zoveel van skincare dat merken daar niet meer mee weg komen. Deze merken hebben dan ook vaak heel goede producten voor een, relatief, lage prijs.


Image


10 stappen routine

Een Koreaanse skincare routine kan uit wel 10 stappen bestaan, waarbij allemaal verschillende producten  gebruikt worden. Dit begint met twee verschillende reinigingsproducten en wordt gevolgd door stappen zoals toners, essences, serums, moisturizers en spf producten. Elke stap in deze routine heeft een eigen doel om je huid zo mooi en jong mogelijk te houden.

Ben je benieuwd welke stappen dit precies zijn? Nou, dat zal ik je laten zien in een overzicht.K-Beauty stap voor stap
 1. De eerste stap is het reinigen van je huid met een oil cleanser. Deze breng je aan op een droge huid en masseer je vervolgens in je huid. Voeg vervolgens wat water toe aan je gezicht om alle onzuiverheden uit je huid te boenen.
 2. Vervolgens reinig je je huid nog een keer, hiervoor wordt meestal een reiniger op waterbasis of een foam cleanser gekozen. Hiermee haal je al de restjes van je huid af. Deze dubbele reiniging wordt dan ook een “double cleanse” genoemd.
 3. Je huid exfoliëren -  dit is een stap die je niet dagelijks hoeft te doen, maar een aantal keer per week kan doen. Met een (chemische) exfoliator kun je dode huidcellen verwijderen en je poriën minder laten opvallen.
 4. Vervolgens gebruik je een toner - het voornaamste doel van een toner is het beter absorberen van de hierop volgende producten. Ook kan het de PH waarde op peil brengen, maar dit is natuurlijk afhankelijk van je natuurlijke PH waarde en de invloed van voorgaande producten op je PH waarde. In sommige toners zitten ook ingrediënten die een exfolierende ingrediënten hebben. Het is dus belangrijk dat je kijkt of je bepaalde ingrediënten niet “dubbelop” gebruikt.
 5. Een essence is het volgende product dat je in je routine gebruikt. Eerlijk gezegd is het mij niet helemaal helder wat een essence doet. Het lijkt op en hybride van een toner en een serum. Het heeft de milde eigenschappen van een toner en wat milde eigenschappen van een serum.
 6. Een serum of ampul - met de volgende stap kun je een heel specifiek probleem aanpakken. Zo kan een bepaald serum of ampul helpen met het verminderen van pigmentvlekken. Een ander product kan dan weer helpen tegen acne. Met dit product kun je heel specifieke problemen aanpakken.
 7. Het gezichtsmasker - het is je waarschijnlijk opgevallen dat voornamelijk het gebruik van sheetmasks is toegenomen in de afgelopen jaren. Een gezichtsmasker is vaak gevuld met serum en andere hydraterende producten. Door dit 15 tot 20 minuten op je huid aan te brengen kan je huid ook mooier worden. Een gezichtsmasker is niet iets wat je elke dag hoeft te gebruiken, maar af en toe kunt toevoegen aan je routine.
 8. Oogcrème is de hierop volgende stap. Een oogcrème kan helpen bij het aanpakken van specifieke problemen rondom te ogen. Het kan helpen om donkere kringen te verminderen, of om die opgeblazen vermoeide ogen te verminderen.
 9. De moisturizer is bijna de laatste stap in de routine, de huid heeft al zoveel stoffen kunnen opnemen dat een moisturizer minder van belang is. Hier kun je de huid extra mee voeden.
 10. Een SPF kan niet ontbreken aan de routine, als je opzoek bent naar een goede SPF voor je gezicht dan kan ik je aanraden om je op de Koreaanse markt te richten. Waar deze in het Westen nogal eens voor huid irritaties kunnen zorgen, zijn de Koreaanse SPF producten voor het gezicht ook daadwerkelijk geschikt voor het gezicht.

make-up done for skincare editorial with model


Wat gebruik ik zelf

Zoals ik al zei heb ik verschillende K-Beauty stappen overgenomen in mijn eigen routine, maar niet allemaal. Ik heb een gecombineerde/droge en gevoelige huid. Ik heb last van grotere poriën op mijn neus en van wat pigmentatie vlekken in mijn gezicht door gevoeligheid voor de zon. Ik heb mijn routine hier dan ook op aangepast.

S’ochtends:

 1. Reiniging met olie, hiervoor gebruik ik nu de reiniging van Hannah  , een niet Koreaans merk, maar wel een vertrouwd merk.
 2. Hierna gebruik ik de toner van Klairs,  de  Supple Prepatatrion Unscented Toner
 3. Hierna gebruik ik een serum van Purito, de Centella Green Level  Buffet Serum.  
 4. Hierna gebruik ik de moisturizer  van Purito, de Deep Sea Pure Water Cream
 5. De belangrijkste stap is mijn SPF 50, dit is ook een Purito product toevallig. 

In de avond gebruik ik:

 1. Reiniging met olie, hiervoor gebruik ik nu de reiniging van Hannah. 
 2. Hierna gebruik ik een “cleanser/exfoliater/toner” product van Purito (Centella Green Level All in One)
 3. Ik volg dit op met de Purito Centalla Green Level Recovery Cream 

green skincare used by model
 

Leave a Comment