Milaan Campagne Via Vai


ViaVai collectie shoot Milaan

Via vai Campaign

"Afgelopen maanden heb ik de luxe gehad om in het buitenland te werken. Vorig jaar heb ik enkel in België, Duitsland en Frankrijk gewerkt. Dit jaar mocht ik ook in Marokko, en Italië werken."

Buitenlandse klussen blijven bijzonder, aangezien dit betekent dat de klant je wilt laten overvliegen. Ik ben dan ook heel dankbaar voor de samenwerking met Via Vai."Kennismaking ”

Normaal gesproken word ik direct geboekt. De klant ziet mijn portfolio en kijkt of dat goed genoeg is of niet.

Voor deze opdracht wilden ze graag een kennismaking aangaan. Dit omdat het om een klus van meerdere dagen ging. Als je meerdere dagen met elkaar opgescheept zit, dan is het fijn als het klikt met de overige mensen uit het team.

Nadat het ViaVai had besloten dat ze een samenwerking wel zagen zitten, ontving ik in de volgende weken meer informatie over deze shoot. Zo lieten ze weten wie het team was, wat we precies gingen opnemen deze dagen, en ontving ik informatie over de vlucht en het verblijf in Milaan.


Image


De reis

Ik wist dat het model en ik op dezelfde vlucht zaten. Toen ik naast een heel knappe vrouw kwam te zitten, was het voor mij duidelijk dat  zij het model was tijdens deze productie. Zo konden we tijdens de reis al kennismaken.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld, gingen we opzoek naar het trein station. Het hotel zat om de hoek van het centraal station in Milaan. We kwamen uiteindelijk rond 23:00 aan in het hotel.


Aangezien het al wat later op de avond was, hebben we de rest van de crew niet meer gezien. De volgende ochtend kwam het model naar mijn hotel kamer toe, waar we begonnen met make-up en haar voor de eerste opname dag.

Halverwege de visagie kwam de opdrachtgever nog even binnen om wat dingetjes voor de shoot door te nemen.
De shoot

Het merk is gericht op volwassen vrouwen, qua make-up was het dan ook belangrijk om het volwassen en naturel te houden. De make-up en het haar oogt dan ook fresh en naturel tijdens deze campagne.

We zijn de  gehele stad door gegaan om de beste beelden te kunnen maken voor deze productie. Met de metro en Uber zijn we van lokatie naar lokatie gegaan. De eerste dag was voornamelijk gericht op fotografie, de videocrew maakte in de tussentijd een aantal video opnames, maar de focus lag voornamelijk op de fotografie.

Dag twee idem ditto, de focus lag op de fotografie. De deel van de videocrew is echter wel de stad door gegaan om extra lokaties te spotten en alvast wat sfeerbeelden op te nemen.

De laatste dag draaide volledig om de video opnames. Op bepaalde lokaties in de stad mocht niet, of maar met een kleine crew, gefilmd worden. Om deze reden hebben we ons regelmatig gesplitst zodat de filmcrew met het model beelden kon opnemen, terwijl wij op ze wachtten.

Image


It's a wrap

De laatste film lokatie was op een mooie rooftop bar, die over de gehele stad uitkeek. Als afsluiter van de draaidag hebben we hier nog een klein drankje gedaan. Toen we ons hierna hadden opgefrist in het hotel, zijn we het de gehele crew nog een hapje gaan eten.

De volgende dag stond de wekken weer vroeg om richting het vliegveld te gaan, en weer terug naar Nederland te gaan. 

Leave a Comment