Face lift tape

Facelift tape waarom?


Image

"Waarom zit er (face) tape op haar gezicht? Dit is een vraag die ik regelmatig krijg van mensen die mijn beauty shots bekijken.

Zelfs professionele visagisten vragen hier wel eens naar.  Het antwoord is simpel, het geeft je een facelift. Door de huid iets strakker te trekken rond de ogen, is er net iets meer ruimte voor make-up. Dit is ideaal als je een uitgesproken oog make-up wilt aanbrengen. “ Face tape ”

Deze facetape is helaas niet geschikt voor “normaal” gebruik, we zullen helaas moeten accepteren dat onze gezichten in de loop van de tijd ouderdom gaan vertonen.

Facetape wordt namelijk gebruikt als   een mini "facelift". Door twee plakkertjes bij de slapen aan te brengen, kun je door gebruik van een elastic de huid naar elkaar toe trekken. Ik gebruik deze plakkers regelmatig voor mijn beautyshots. Zo kan ik een model net iets interessanter maken dan dat ze al is. Ook heb ik meer ruimte voor mijn make-up.

Wil je deze kopen? Dit kan via Ebay.

Bepaalde mensen dragen deze  face tapes bijna dagelijks.  Lady Gaga is hier een goed voorbeeld van. Zij maakt regelmatig gebruik van deze tapes, dit zorgt ook voor haar kenmerkende look.

Maar de reden dat zij weg komt met haar regelmatige gebruik van deze tapes is haar haarstylist. Haar haarstylist weet namelijk de zichtbaarheid hiervan te verbergen.

Deze plakkers zitten namelijk op je slapen, als je je haar niet goed over deze plakkers heen styled dan zullen deze zichtbaar zijn. Bij mijn eigen foto's zie je nog wel eens deze plakkers zitten. Dit zou je in het dagelijks leven niet willen.

Ook kan de "rek" uit je huid gaan als je deze tapes voor een langere tijd gebruikt. Zo oog je juist eerder ouder door deze tapes. Het is dus leuk om te gebruiken voor fotoshoots, of tijdens een speciaal evenement.


Image


Oorsprong

Facetape lijkt een fenomeen van deze tijd, maar het bestaat al decennia lang. Het wordt al jaren lang door verschillende professionele visagistes gebruikt om de huid strakker te krijgen. Naast de beauty industrie, werd/wordt het ook gebruikt door de drag community.

Voorheen werden deze tapes altijd weg geshopt in beauty foto’s. Om deze reden lijkt het ook alsof deze facelift tapes een nieuw fenomeen zijn. Vandaag de dag is het gebruik van face lift tapes echter niet langer een taboe en hoeft het om deze reden niet meer verborgen te worden.

Deze trend gaat samen met de trend dat foto’s niet meer, of amper bewerkt worden. We zien veel (beauty) merken die minder photoshop gebruiken. Zodoende wordt er ook minder photoshop gebruikt in de beauty community. 

We willen graag zien hoe make-up er in realiteit uit ziet. Dit zien we bijvoorbeeld ook bij Lady Gaga’s nieuwe beauty merk, haar foto’s werden dan ook zonder fotoshop gelanceerd. https://www.hauslabs.com 

Ikzelf en fotografe Karin van Berkel, waar ik regelmatig mee shoot, krijgen dan ook vaak de vraag waarom deze tapes niet worden weg gehaald in de nabewerking. Dit is omdat we "eerlijke" foto's willen maken, waarin niet te veel onnodig bewerkt wordt.Image


Waar kan ik dit kan krijgen?

Wil jij je eigen gezicht, of dat van een model, een kleine lift geven? Dan kan ik zeker aanraden om deze tapes te gebruiken.

De vraag die ik nog met enige regelmaat krijg is: waar kan ik deze tape dan vinden? Het kan best lastig zijn om deze tapes te vinden. gelukkig  heb ik daar een goede site voor.

Wil je goede facelift tape vinden, dan moet je het helaas buiten Nederland zoeken. In Nederland word dit product namelijk niet verkocht. Buiten Nederland is het wel te vinden, onder andere op Ebay.

Weet jij een verkooppunten binnen Nederland? Dan hoor ik dat graag!

Image

 

Comments

Leave a Comment