Roze lippenstift – welke tint moet je hebben?

Roze lippenstift - Welke kleur moet ik hebben?


Lisa Eldridge roze lippenstift

"Roze lippenstift is een opvallende kleur; het staat heel vrouwelijk en kan heel fris staan. Maar dan moet je wel de juiste kleur roze hebben. Hoe weet je welke kleur je het beste staat?"

De kleur roze heb ik al een hele tijd niet meer gedragen, maar het is wel een kleur die ik in het verleden  veel gedragen heb. Roze, paars - ik gebruikte ze allemaal. Afgelopen week bracht Lisa Eldridge vier kleuren roze lippenstiften uit. Aangezien ik haar heel erg vertrouw als professional heb ik gelijk al deze kleuren aangeschaft.

 Ik wist ook gelijk weer waarom ik deze kleur eigenlijk zo vaak op had.  Het is opvallend, staat lekker fris en laat je jonger voelen. En dat kan ik wel gebruiken aangezien ik dit jaar 30 word (help!).“Afhankelijk van de ondertoon ”

Zoals ik al in het artikel over rode lippenstift beschreef, is het belangrijk dat je lippenstift past bij de ondertoon van je huid. Als je niet weet wat de ondertoon van je huid is, dan kun dat mogelijk mijn artikel over “rode lippenstift” ontdekken.

Hier heb ik al uitgelegd hoe je kunt bepalen wat de ondertoon van je huid is. De ondertoon van je huid is ook bij roze lippenstift van belang. Zorg dus dat je weet of je ondertoon warm, cool of neutraal is.
Transparant roze

Aangezien deze tint heel mild is en versmelt met de kleur van je natuurlijke lippen, is deze zeer toegankelijk. Een perzik roze tint zal op bijna elke huidtint mooi staan.

Een transparant roze met een koelere ondertoon zal bij een huid met een koele toon heel naturel staan, waar deze bij een huid met een warme ondertoon meer op zal vallen.

Kies je voor een tint die meer opvalt bij de ondertoon van je huid? Zorg er dan voor dat je een blush gebruikt die dezelfde ondertoon heeft als je lippenstift. Het liefst gebruik je je lippenstift als blusher. Zo zorg je ervoor dat de hele look samenkomt.


Image


baby roze

Een heel lichte kleur roze noemen we ook wel baby roze. Een lippenstift die baby roze is bevat veel wit pigment. Dit maakt hem heel erg licht. Bij een heel lichte kleur roze is het belangrijk dat deze kleur roze aansluit bij je huidtype, wil je voorkomen dat hij je (te) bleek maakt.

Als je een ondertoon hebt die warm is, dan is het een goed idee om voor een baby roze tint te gaan die meer naar perzik neigt. Aangezien perzik een warme tint roze is, zal deze mooi aansluiten bij je huid.

Let er wel op dat je alsnog niet te een te lichte lippenstift kiest. Baby roze kleuren kunnen door hun witte pigment snel wat bleek maken. Zoek er dus altijd een die match bij de diepte van je huidkleur.

Bij een ondertoon die iets koeler is, is een lippenstift met een ietwat blauwe ondertoon mooi. Dit sluit mooi aan bij je huid, en daardoor ziet deze er heel charmant uit. Let er ook hier alsnog op dat je niet voor een te lichte tint gaat, die je bleek maakt.


lisa eldridge roze lippenstift rainbow spill go lightly skyscraper roze


Statement roze

Als je een ondertoon hebt die iets warmer is, dan is een opvallende roze kleur met een iets warmere en neutrale ondertoon mooi. Maar bij opvallende kleuren kun je vaak ook met een wat koelere ondertoon weg komen. Het is dan wel van belang dat je rekening houd met je blush en bronzer. Voor je blush gebruik je het liefst je lipstick, of een blush in dezelfde koele ondertoon.

Als je een warme ondertoon hebt en een koelere roze lippenstift wilt dragen, kies dan niet voor een warme bronzer. Zorg dan voor een bronzer met een koele ondertoon, of vermijd bronzer.

Bij een ondertoon die iets koeler is, is een lippenstift met een ietwat blauwe ondertoon mooi. Dit sluit mooi aan bij je huid, en daardoor ziet deze er heel charmant uit. Let er ook hier alsnog op dat je niet voor een te lichte tint gaat, die je bleek maakt.

Image


Basis en roze lippenstift

Voor roze lippenstift telt hetzelfde als rode lippenstift; zorg dat je basis neutraal is. Bij rode lippenstift is het belangrijk dat je rode vlekjes wegwerkt, aangezien deze anders de aandacht opeisen. Bij roze lippenstift is het belangrijk dat je roze vlekken egaliseert. Rond de neus is de huid soms wat meer roze. Zorg ervoor dat je dit egaliseert zodat dit niet benadrukt wordt.

Als je graag blush gebruikt dan is het vooral bij roze lippenstift een goede optie om je lippenstift als blush te gebruiken. Zo versmelten de kleuren heel mooi samen.

Gebruik je graag bronzer of contour producten? Let dan op de ondertoon van je huid. Heb je een warmere ondertoon, vermijd dan warme  bronzers als je voor een koelere roze tint kiest. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je huid “vloekt” met je lippen. Kies dan voor een koele bronzer. 

Leave a Comment