Beauty influencers die de moeite waard zijn om te volgen

Beauty influencers die de moeite waard zijn om te volgen


Image

"Elke keer als ik als ik mijn Instagram open maak ik mezelf wijs dat ik me niet laat beïnvloeden door alle influencers die ik voorbij zie komen. Nu lukt me dat over het algemeen erg goed, maar op het gebied van makeup laat ik me nog wel eens wat gemakkelijker meeslepen."

Nu is elke visagist wel gevoelig voor het uitproberen van nieuwe producten. Tegenwoordig brengt bijna elk make-up merk regelmatig nieuwe collecties uit. Het is dan ook heel verleidelijk om al deze producten aan te schaffen voor je make-up kitt. Dit is al helemaal het geval als beauty influencers/visagistes deze producten aanprijzen.

Het is mij echter al meer dan eens gebeurd dat ik producten heb aangeschaft op aanraden van visagistes, die helemaal niet deze wat ze zouden moeten doen. Sponsorships kunnen de mening van visagistes over bepaalde producten beïnvloeden. Het is dus fijn om te weten wanneer je iemand's mening wel dan niet moet vertrouwen.

Hiernaast zijn er ook een hoop visagistes die online tutorials geven, maar weinig uitleg over techniek. Vaak zijn ze voornamelijk bezig met het inbeeld brengen van de sponsorde producten, en niet zo zeer met het creëren van duidelijke en leerzame content. Het is dan ook bijzonder als je mensen vindt die wel duidelijke en leerzame content maken.

Nog een criterium is inspiratie, nu is het heel persoonlijk wat je wel dan niet mooi vindt. Maar in deze blog laat ik ook wat mensen zien die inspirerende make-up lookjes laten zien.

Vandaar dat ik wat visagistes wilde delen die in mijn optiek de moeite waard zijn om te volgen. Dit is een heel persoonlijk lijstje, je hoeft dan ook niet iedereen daadwerkelijk te gaan volgen 😉"Lisa Eldridge”
Technisch

Lisa Eldridge is een professionele en gerespecteerde visagist. Nu voelt het een beetje gek om haar onder het kopje “influencers” te scharen, aangezien ze zichzelf zo absoluut niet profileert. Ze heeft echter wel een Youtube kanaal waar ze veel bruikbare video’s deelt met duidelijke en technische kennis. Zo legt ze onder andere duidelijk uit hoe je de perfecte kleur rode/naturel lippenstift kiest die bij jou past.

Ook geeft ze technische informatie over hoe je make-up het beste kunt aanbrengen, afhankelijk van jou huidtype en smaak. Ze word niet gesponsord en maakt deze video’s enkel omdat ze haar kennis graag wilt delen. Met enige regelmaat heeft ze een collega visagist die een tutorial geeft. Een erg leerzaam en duidelijk Youtube kanaal waar je echt heel erg veel van kunt leren.

Zelf heb ik een aantal jaren terug een boek van haar gekocht, FacePaint. In dit boek geeft ze veel informatie over de geschiedenis van make-up en de ontwikkeling van make-up trends. Dit boek is voor de echte make-up junkies een must om te hebben. 


Social: Instagram -  Youtube
Celine Bernaerts
Technisch / Inspiratie

Celine is een Nederlandse professionele visagist die heel sterk is in het neerzetten van editorial make-up. Op Instagram plaatst ze veel mooie editorial looks, en voor elke look maakt ze ook een duidelijke tutorial. Zo kun je op haar insta stories regelmatig zien hoe de look tot stand is gekomen, ook heeft ze op Youtube een kanaal waar een aantal tutorials te zien zijn. 

De looks die ze creëert zijn erg editorial, maar met behulp van de tutorials kun je deze looks ook vertalen naar meer draagbare make-up als je dat zou willen. Ze is een ambassadeur van YSLbeauty, om deze reden gebruikt ze ook regelmatig producten van dit merk. Dit staat tevens ook duidelijk vermeld op haar instagram account dus ze is hier ook niet geheimzinnig over. 

Celine is technisch en creatief heel sterk, en om deze reden de moeite waard om te volgen.


Social: Instagram -  Youtube


Image


PIXIWOO
Technisch - Inspiratie

Pixiwoo is het Youtube kanaal van de eigenaressen van het make-up kwasten merk Real Techniques. Deze meiden zijn al jaren actief op Youtube en delen heel fijne video’s. Aangezien ze al heel erg lang actief zijn, kun je alle soorten lookjes wel vinden in hun afspeellijsten.

Ze zijn heel erg eerlijk over de producten die ze gebruiken, en gaan over het algemeen geen sponsorships aan. Als ze dat wel doen dan vermelden ze dit heel duidelijk. Wel maken ze gebruik van hun eigen make-up kwasten. Dat is het enige wat eventueel misleidend kan zijn aan de video's. Ze maken overigens geen duidelijke reclame voor de make-up kwasten, maar gebruiken ze enkel voor de looks die ze maken.

Deze dames zijn fijn om te volgen, ze maken leuke video’s en zijn fijn om naar te luisteren. Ze zijn dan dus ook zeker de moeite waard om te volgen als je interesse hebt in make-up.


Social: Instagram / Instagram -  Youtube

Harry Makes It Up
"relatable"

Harry is een professionele make-up artist uit de UK, ik heb haar Youtube kanaal een tijdje geleden ontdekt. Ik volg Harry voornamelijk omdat  we qua smaak redelijk op een lijn liggen, haar make-up looks zijn heel mooi, vrouwelijk en fris en we gebruiken ongeveer dezelfde producten. Vandaar dat ik haar erg prettig vind om te volgen, als zij enthousiast is over een specifiek product dan is de kans groot dat ik daar ook enthousiast over raak 😉

Haar video’s zijn erg prettig om te kijken, ze heeft een fijne persoonlijkheid en kan alles duidelijk uitleggen. De looks die ze laat zien zijn erg draagbaar, ook heeft ze een leuke "Capsule Challenge" gedaan, waarbij ze verschillende looks met dezelfde 10 producten liet zien. Zo liet ze duidelijk blijken dat je niet altijd nieuwe producten moet kopen, maar moet leren werken met de producten die je hebt. 

Aangezien ik me erg kan vinden in die boodschap staat ze in mijn lijstje. Haar Youtube Kanaal is nog niet heel groot, maar wat mij betreft mag ze meer volgers krijgen.


Social: Instagram -  Youtube
Tati
review

Tati is een “beauty guru” op instagram. Persoonlijk heb ik niet heel erg veel met “beauty guru’s”, de meeste video’s die ze maakt spreken mij dan ook niet heel erg aan.

Haar product reviews zijn echter wel erg duidelijk en eerlijk. Ik kijk dan ook altijd even op haar Youtube kanaal als ik geneigd ben om een product aan te schaffen wat ik zelf nog niet heb kunnen testen, de eerste producten heeft ze namelijk al wel getest. Zo heeft ze me er al een aantal keren van weten te weerhouden om miskopen te doen.


Social:   Youtube


Waarschijnlijk ben ik nog een hoop mensen vergeten te benoemen in deze blog, de kans is dan ook groot dat dit lijstje met enige regelmaat wordt aangepast. Weet jij nog visagistes/beauty influencers die de moeite waard zijn om te volgen? Laat het hieronder weten in de comment sectie. 

 

Comments

  1. Interessant! Ik ben erg onder de indruk van Celine Bernaerts (prachtige feed op Instagram) en Harry (wat een heerlijk ‘normaal’ mens). Ik moet zeggen dat ik Tati (wel heel Amerikaans overigens) ook wel zie zitten. Eerlijkheid vind ik erg belangrijk. Omdat ik niet helemaal thuis ben in de wereld van visagistes / beauty influencers heb ik eigenlijk geen suggesties. Ja, behalve dan dat ik het altijd fijn vind om naar mijn nichtje Serena (Beautylab) te kijken en haar artikelen te lezen. Of dat nu beauty-, lifestyle, of persoonlijke gerelateerd is.

    1. Author

      Ja Tati is wel erg Amerikaans, en ze is ook wel een typische “beauty influencer”. Daar ben ik eigenlijk een beetje allergisch voor 😉 Maar die eerlijkheid kan ik wel waarderen, heb al zo veel dure miskopen gedaan op aanraden van “influencers” dat ik dat wel kan waarderen. Leuk dat Serena je nichtje is, ik lees haar artikelen eigenlijk bijna nooit, wel leuk om weer eens een kijkje te nemen!

Leave a Comment