Favoriete make-up producten van 2018

Favoriete make-up producten van 2018


Image

"Het is alweer januari 2019 en dat is een mooie gelegenheid om terug te blikken op afgelopen jaar. Het is een jaar waarin ik veel heb bijgeleerd, in de praktijk en tijdens opleidingen. Zo heb ik afgelopen jaar een hairstyling cursus afgerond om mijn aanbod als visagist iets breder te maken. Maar naast deze opleiding heb ik ook weer veel geleerd over verschillende producten."

Als visagist ben ik altijd erg geïnteresseerd in nieuwe product lanceringen, en de mening van collega’s over bepaalde items. Zo worden er elk jaar wel een aantal producten gehyped op social media, en ik wil natuurlijk altijd wel weten waar deze hype over gaat.

Helaas is het lastig om in het online klimaat vandaag de dag te ontdekken wanneer iemand nu  daadwerkelijk over een product denkt. Zijn ze oprecht heel enthousiast over een product, of zijn ze “enthousiast” omdat ze ervoor betaald krijgen. Of praten ze enkel enthousiast  met de meute mee."

Vandaar dat ik vandaag een blog artikel schrijf over producten die ik in 2018 heb leren kennen, en die ik ook daadwerkelijk veel gebruik.1. Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer   


Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer   

Er zijn een aantal producten waar ik bij elke shoot naar grijp, en als ik heel eerlijk ben hoort dit product daar niet bij. Maar voor bepaalde shoots is deze tinted moisturizer perfect! Ik houd van een huidje met een mooie glans, nu zijn er heel erg veel producten die je daarmee kunnen helpen, maar dit product is erg fijn omdat er ook nog een lichte dekking in zit.

Voor een super glossy huidje kun je hem als een volwaardige foundation gebruiken. Meng hem met een matte foundation om een iets subtielere glans te krijgen. Wil je iets meer dekking? Dan kun je hem met een dekkende foundation mengen, of gebruik een fijne concealer om alle probleem gebieden wat meer aandacht te geven.

Hij is vergelijkbaar met de Radiance Primer van Laura Mercier, maar omdat deze moisturizer meer kleuren heeft, is hij bij meerdere tinten te gebruiken. Ik grijp meestal naar de kleuren bare en natural. Deze meng ik ook regelmatig.

Image


2. Kevin Aucoin Sculpting Powder

 Kevin Aucoin Sculpting Powder 

Contouren “is zeg maar niet zo mijn ding”. Ik vind het vaak erg zichtbaar op de huid, en gelijk een heel erg opgemaakte look geven. Om deze reden heb ik een haat liefde verhouding met contouren. Het kan mooi zijn als je het niet ziet, maar vaak is het obvious dat er make-up is gebruikt. Afgelopen jaren heb ik veel verschillende producten gebruikt.

Het vinden van de juiste kleuren is erg lastig, het moet namelijk een heel subtiele schaduw tint zijn. Ook moet de textuur mooi versmelten met de huid, als het zichtbaar is dat er poeder en creme product is aangebracht, dan is de hele illusie van natuurlijke schaduw weer verdwenen.

De Sculpting Powders van Kevin Aucoin werken heel erg mooi. Deze tinten bootsen perfect realistische schaduwen na. Ze blenden mooi zodat je een heel subtiel verloop kunt aanbrengen, ook is de poeder is niet zichtbaar. Als je nog opzoek bent naar de “perfect contour powder” dan kan ik deze aanraden. Ik heb zelf enkel de kleuren Light en Medium en moet de donkere kleur naar aanschaffen. Deze sculpt gebruik ik met enige regelmaat om het gezicht net iets meer diepte te geven, zonder dat het zichtbaar is.

Image


3. Milu Hydrogel Eye padges

Milu Hydrogel Eye padges 

Het preppen van de huid is erg belangrijk voordat je begint met de make-up. Producten die de huid mooier en gezonder maken zonder het gebruik van make-up zijn de perfecte start. Eye pads horen hier voor mij bij. Creme onder de ogen kan een olie laag achterlaten, aangezien het gebied onder de ogen van nature meer olie aanmaken dan de rest van de huid, is het fijn om deze apart te behandelen. Door middel van eye pads kun je het gebied onder de ogen voeden, zonder dat ze de vettig worden. Deze eye pads werken ook koelend waardoor wallen en donkere kringen iets afnemen.

Ik heb veel verschillende producten gebruikt, maar de eye pads van Milu hebben mijn voorkeur. En het is ook nog eens een merk van Nederlandse bodem!

make-up done for skincare editorial with model


4. Lisa Eldridge Plush Velvet Lipsticks

Lisa Eldridge Plush Velvet Lipsticks 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een Lisa Eldridge fan girl ben. Mijn mening is dus mogelijk iets biased. Maar ik ben een van de gelukkige geweest die op tijd was om de lippenstiftjes van Lisa Eldridge te bestellen. Momenteel zijn ze uitverkocht, maar ik neem aan dat ze snel weer op de markt zijn. Lisa Eldridge is een bekende en gerespecteerde visagiste uit de UK. In 2018 heeft ze drie kleuren lippenstift uitgebracht, drie verschillende tinten rood.

Nu bestaat mijn make-up kit al uit een hele hoop verschillende kleuren rode lippenstift, dus zodra ik deze kleuren had besteld dacht ik: “Lotte, waarom in godsnaam nog meer kleuren rood. Je hebt al meer dan genoeg.”. Maar toen ik ze binnen kreeg wist ik gelijk dat het mijn nieuwe favoriete kleuren rood waren. Ze heeft drie kleuren rood uitgebracht: een oranje rood (Velvet Morning), een rood met een lichte blauwe ondertoon (Velvet Ribbon), en een donker rood met een warme/bruine ondertoon (Velvet Jazz). Het zijn klassieke kleuren rood, maar Velvet Jazz springt er wel uit aangezien deze meer naar een warme ondertoon neigt, waar veel diep rode lippenstift kleuren vaak naar een wat koelere ondertoon neigen. De textuur van deze lippenstift is perfect, er zit heel veel pigment en ze voelen heel zacht en verzorgend aan op de lippen. Ze zijn demi mat, en blijven goed zitten. 

Image


5. Maybelline Instant Age Rewind

Maybelline Instant Age Rewind Dit product heb ik afgelopen jaar pas ontdekt, ik wist dat veel mensen enthousiast waren over deze betaalbare concealer, maar ik kreeg deze nooit gevonden. Toen ontdekte ik dat deze concealer ook in alle kleuren werd verkocht op plein.nl. Deze concealer is fijn omdat A. het leuk geprijsd is, en er vaak aanbiedingen voor zijn. B, de pigmentatie is erg goed, en de textuur is mooi zacht maar stevig. C, het aanbod in kleuren goed is, voor drug store make-up in elk geval.

Het enige nadeel voor professioneel gebruik is dat de applicator een sponsje heeft, hierdoor is het lastig om hygiënisch te werken. Voor persoonlijk gebruik is dit prima, zolang je maar met enige regelmaat het sponsje ontsmet (ze zeggen dat er geen bacteriën kunnen ophopen in het sponsje, maar met een product dat je onder de ogen gebruikt kun je geen risico’s nemen).

Image


6. Charlotte Tilbury Filmstar Bronze and Glow 

Charlotte Tilbury Filmstar Bronze and Glow 

Charlotte Tilburg is een merk dat ik dit jaar pas echt heb getest. Ik hoorde er natuurlijk al wel een hele hoop goede verhalen over, maar ik hoor een hoop goede verhalen over een heleboel merken en wil ook niet onnodig veel producten aanschaffen.

Maar dit jaar ben ik er wel voor gevallen, en ik was erg benieuwd naar het Filmstare Bronze and Glow pallet. Het grappige is, dat een van de kleuren een “sculpt” kleur is, die eigenlijk helemaal niet voldoet aan de standaard “sculpt” eisen. Zo heeft deze sculpt kleur een subtiele glans (de regel is dat schaduw mat is), en is hij wat warmer (een schaduw kleur moet koel zijn). Maar toch werkt deze tint lekker op de huid, het zit tussen een bronzer een sculpting poeder in.

De meesten gebruiken hem als een contour poeder, ik gebruik hem als een “inbetween”. Dus om mijn sculpting powder te blenden naar en bronzy tone, of om mijn bronzer mee te blenden naar sculpting tone. De highlighter heeft een zachte goud tint, die veel huidtinten flatteert. Dit is zo’n pallet waar ik elke keer wel naar grijp.

 

Comments

Leave a Comment