Een guideline voor een basis make-up

Een guideline voor een mooie basis makeup


Image

"Voordat je die fantastische oog make-up, of lippenstift aanbrengt, is een mooi canvas het beste om mee te beginnen. Sommige visagistes worden enthousiast door extreme make-up looks, ik word enthousiast door een mooie huid. Er is een dunne lijn tussen zomaar wat foundation aanbrengen, en het creëren van een frisse, mooie huid. Zoals ik al eerder vermelde, huidverzorging is erg belangrijk voor een mooie basis make-up. Maar make-up zorgt ervoor dat je huid net iets gepolijster is.

make-up done for skincare editorial with model


Het voorbereiden van de huid

Een product dat je in de make-up kit van elke visagiste vind is de Embryolisse’s Lait-Crème Concentre. Dit is een rijke dagcreme die voor de meeste huid types geschikt is. Met deze creme kun je de huid goed hydrateren en klaar maken voor de make-up. Bij een drogere huid, of een huid die ik extra wil laten stralen, voeg ik vaak een druppel olie toe aan deze creme. Als je creme aanbrengt, zorg dan dat het gross van het product op de drogere delen van de huid zitten.

Aangezien de T-zone vaak meer olie bevat, zorg je ervoor dat je op deze zone minder product aanbrengt. Je kunt de huidverzorging aanpassen aan de foundation die je wilt gaan gebruiken. Heb je een matte, dekkende foundation, dan kun je meer olie en hydratatie toevoegen aan je prep om de foundation iets transparanter en frisser te krijgen. Ook andersom, gebruik je een foundation die erg transparant is en veel glanst, gebruik dan niet een al te glanzende creme als basis.

Ik gebruik graag oogmaskertjes onder de ogen. De oogleden maken van nature vaak meer olie aan, om deze reden kan concealer wel eens gaan schuiven. Met behulp van een oogmaskertjes kun je ervoor zorgen dat je de huid onder de ogen gehydrateerd raakt, zonder al te veel product achter te laten. Ik gebruik gaan de oogmaskertjes van MILU.Oneffenheden wegwerken

FOUNDATION Nu dat de huid klaar is voor de make-up, kunnen we  gaan beginnen aan de foundation/concealer. Mijn favoriete foundations zijn de 

MAC cosmetics Face&Body en de Laura Mercier Tinted (illuminating) moisturizer.  Deze foundations hebben een lichte dekking en zorgen ervoor dat de huid mooi zichtbaar blijft. Foundation hoef je niet perse over heel het gezicht aan te brengen. Als je huid goed is dan hoef je het enkel aanbrengen op de plekken waar je meer dekking wil. Met behulp van concealer kun je net die specifieke plekjes bedekken die je foundation niet goed heeft bedenkt. 

Persoonljik gebruik ik liever geen tot minimale foundation of concealer op de neus, omdat de neus meer olie aanmaakt is de kans groter dat de make-up hierop gaat schuiven. Als de neus geen dekking nodig heeft dan zou ik deze altijd vrijlaten van make-up. 

Voor concealer gebruik ik graag de Yves SaintLaurent Touche Eclat sticks,  en de Maybelline instant age rewind concealers. De concealer vast zetten met poeder doe ik liever altijd later, ik gebruik graag creme en vloeibare producten op de wangen. Door pas later af te poederen kan ik mooi met deze producten werken zonder dat het voor problemen zorgt op de gepoederde delen.

Image


Contrast toevoegen

HIGHLIGHT

Voor highlighters gebruik ik graag creme producten, of vloeibare producten. Dit omdat een highlighter de illusie van een gezonde frisse gehydrateerde huid geeft. Een poeder highlighter zal nooit zo natuurlijk ogen, in mijn mening, als een product dat mooi samen smelt met de huid.  Ik gebruik graag de  Rituel de Fille rare light illuminizers en de Colorpop highlighters. Door deze producten zachtjes in de huid te duwen smelt het mooi samen met de foundation en je huid.

CONTOUR

De kunst van contouren is dat het niet zichtbaar moet zijn. Het is dan ook belangrijk dat je als contour product een poeder gebruikt die een schaduw kan nabootsen. Vaak kan dit met gebruik van een wat koelere toon. Ik vind de  Kevin Aucoin contour powders erg mooi om subtiel mee te contouren. Om de contour zo natuurlijk mogelijk te houden probeer je zo veel mogelijk de natuurlijke schaduwen van je gezicht te volgen.ZELF LEREN CONTOUREN?

Wil je je gezicht vorm iets corrigeren? Oefen dan zelf veel met contouren. Bij een lang gezicht probeer je de lengte minder te benadrukken door schaduw aan de haarlijn en kin toe te voegen. Als je je jukbeen wilt contouren, zorg dan dat je de schaduw iets naar het centrum van je gezicht brengt. Dus  niet naar beneden, zo oogt je gezicht iets ronder.

Als je gaat oefenen probeer dan aan beiden kanten van je gezicht iets anders uit. Je zult dan duidelijk zien wat voor jou gezicht werkt en wat niet. Door te vergelijken hoe het uitpakt kun je steeds beter finetunen wat voor jou gezichtsvorm het meest flatteus is.

HOUD REKENING MET EFFECT VAN BRONZER EN BLUSH

Houd er ook rekening mee dat het gebruik van blush/bronzer al erg veel doet voor de vorm van je gezicht. Contouren is dus niet enkel het toevoegen van schaduwen, maar het plaatsen van al je producten op een dusdanige manier dat het je gezicht vormt. Zoals ik al zei, door verschillende methodes toe te passen bij beiden kanten van het gezicht kun je duidelijk zien wat goed voor je werkt en wat niet.KLEUR toevoegen

BLUSH

Blush is vaak het mooiste om aan te brengen nadat je de ogen en lippen hebt gedaan. Zo kun je namelijk goed zien wat de make-up nog nodig heeft. De kleur van de blush kun je aanpassen aan de kleur van de lippen/ogen, zodat het niet gaat clashen. Persoonlijk vind ik het prettig om lippenstift of creme blushes gebruiken voor de wangen. Ook dit smelt mooi samen met de rest van de make-up. Als ik een poeder blush gebruik dan is dit er vaak een van 

BRONZER

Ik houd van bronzer, en gebruik dit bijna altijd. Persoonlijk houd ik van een bronzer met een kleine glans erin. Ik gebruik vaak de  Nars Cosmetis Laguna bronzer , of de Chanel Les Beiges poeders voor subtiele warmte in het gezicht. De kunst van contouren is dat het niet zichtbaar moet zijn.”
Image


HET SETTEN van de MAKE-UP

SETTING POEDER

Ik gebruik poeder vaak pas op het einde omdat ik het prettig vind dat ik dat beweegruimte heb met mijn make-up. Ik kan mijn concealer nog een “duwtje” geven, ik kan nog wat creme producten toevoegen etc. Voordat ik de onderogen iets te poederen zorg ik ervoor de de concealer weer helemaal mooi op zijn plek zit, en zorg dat het niet meer in de lijntjes zit. Vervolgens set ik de concealer met een setting poeder zoals de Laura Mercier poeder of de Charlotte Tilbury poeders.

De zijkanten van de neus zijn ook vaak een goede om te poederen, hier kan soms ook wat beweging in komen te zitten en glans op deze plekken is vaak niet mooi. Ga verder niet als een bezetene heel je gezicht afpoederen. Wat glans is namelijk erg mooi. Beweeg je gezicht in het licht, en kijk op welke plekken de glans nog te veel is, breng daar strategisch wat poeder aan.

Ben je bang dat je make-up niet blijft zitten als je niet poedert? Dan kun je een setting spray gebruiken om je gezicht mee te sprayen. Setting poeders en setting prays zijn beiden bedoelt om je make-up op zijn plek te houden. Een setting spray geeft echter geen mat resultaat.FINISHING PRODUCTEN

FINISHING PRODUCTEN

Ik krijg nog wel eens de vraag of er een verschil zitten tussen setting poeders en finishing poeders. Daar zit zeker een verschil in, en het verschil zit al in de naam. Een setting poeder is bedoelt om de make-up te “setten”, dus op mijn plek te houden.

Een finishing poeder is een product dat bedoelt nu NA het setten van de make-up, en zorgt voor een bepaalde “finish”. Dit kan een product zijn dat net weer wat glans toevoegt aan de make-up, of die poeieren minimaliseert. Je zou deze dan ook niet met elkaar moeten verwarren. Een voorbeeld waar het wel eens feit gaat is de Make-Up forever Ultra HD poeder, als deze gebruikt wordt om te setting geeft hij een witte waas op foto’s. Gebruik je deze lichtjes over de uiteindelijke make-up heen, dan zorgt hij er juist heel mooi voor wat de huid een airbrushed finish krijgt.

Het is dus belangrijk om te begrijpen wat producten doen en hoe je ze kunt gebruiken.

 

Comments

  1. Super helder artikel! Hele fijne tips waar je zeker iets aan hebt (en die ik ook zeker ga gebruiken).

Leave a Comment