“Huid” is de trend, mijn routine

De huidsverzorgings routine van een make-up artist


models using skincare

"Als je net als ikzelf al een aantal jaren werkzaam bent in de beauty industrie, dan weet je hoe belangrijk een goede huid is. De huid is het canvas voor de make-up, vandaar dat een goed verzorgde egale huid wenselijk is. Er zijn een hoop Youtube kanalen die je leren hoe je huid problemen kunt verbergen met make-up. Ik wil echter uitleggen dat je het probleem kunt verhelpen met huidverzorging. Oneffenheden verbergen onder dikke lagen make-up verergert vaak juist het probleem. Als je een goede huid verzorgingsroutine hebt, dan heb je die foundation of concealer vaak niet eens meer nodig!"Om eerlijk te zijn besteed ik zelf pas sinds een paar jaar in mijn eigen huidverzorging routine. Voorheen smeerde ik wel eens wat creme op in de ochtend, en dat was het dan. Vaak haalde ik niet eens mijn make-up eraf in de avond, hooguit haalde ik er een make-up remover doekje overheen. Pas toen ik aan de slag ging als visagist kwam ik erachter hoe belangrijk huidverzorging eigenlijk is. Sommige modellen zijn van nature gezegend met een mooie huid, en hoeven er niet veel aan te doen. De meeste modellen investeren echter veel in hun huid routine, en dit is dan vaak ook duidelijk op te merken. Toen ik het verschil ik kwaliteit van het “canvas” duidelijk begon op te merken, leek het me een goed idee om zelf ook een kritischer te kijken naar mijn eigen routine. Met behulp van verschillende blogs, zoals die van www.dr-jetskeultee.nl en Vivian Heemskerk , kwam ik meer te weten over de do’s en don’t voor mijn huid. Aangezien ik zelf geen expert ben op gebied van huid verzorging, wil ik jullie in deze blog niet vertellen wat je wel en niet moet doen. Wat ik wel wil doen, is mijn eigen verzorgings routine bespreken, zodat jullie weten dat ik zelf doe om mijn make-up gebruik te minimaliseren.Mijn ochtend routine

De huid schoonmaken

In de ochtend maak ik mijn huid schoon met Ibizaloe Cleansing Mousse. Dit is een heel fijne schuimende mousse die erg fijn is om te gebruiken onder de douche.  Veel reinigende producten zorgen ervoor dat mijn huid of te vet, of te droog wordt. Deze foam is perfect voor mijn huid. Als ik uit de douche kom dan dep ik mijn gezicht droog, op deze manier beschadig ik mijn huid niet. 

Wat ik van alle blogs heb geleerd, is dat het belangrijk is om met het dunste product te beginnen. Een dun product werkt namelijk niet goed als het door een dikker product heen moet dringen. Zo gaat de werkzaamheid hiervan verloren. Ikzelf begin met een toner.  De Uncover Toner van Jetske Ultee voor de droge huid vind ik erg fijn om te gebruiken. Deze gebruik ik voornamelijk in het najaar. In de zomer gebruik ik de Decubal  toner. Dit omdat mijn huid minder droog is in de zomer. Het voornaamste doel van een toner is om de huid de hierop volgende producten beter te laten opnemen. Een toner helpt ook op lange termijn met het verminderen/ voorkomen van pigmentatie op de huid. 

De huid voeden

Als mijn huid heel erg droog is, voornamelijk in de winter, dan gebruik ik Egyptian Magic. Qua textuur kun je dit product vergelijken met kokosnoot olie - het is erg vettig en helpt om droge plekjes te verminderen. Ik breng dit dan ook enkel aan op de plekken die het echt nodig hebben. Verder maak ik veel gebruik van Decubel dagcreme, vaak voeg ik hier wat Dermalogica UltraCalming Calm Booster druppeltjes aan toe voor extra voeding. Ik breng dit product eerst aan op de drogere delen van mijn gezicht, zoals mijn wangen. Wat ik overhoud smeer ik uit over de zones die eerder geneigd zijn om vettig te worden, zoals de T-zone. De meeste mensen hebben meer olie op de T-zone, creme van ‘buiten naar binnen’ aanbrengen kan dan ook al een groot verschil maken. Op die manier breng je namelijk niet te veel aan op de plekken die het niet nodig hebben. Soms vind ik het fijn om een eyepad te gebruiken, vooral als ik make-up wil aanbrengen. Ook de onderogen bevatten iets meer olie, als je te veel dag creme aanbrengt op dit gebied, dan kan dit ervoor zorgen dat je concealer gaat bewegen. Wil je toch dat je onderogen goed gevoed zijn, zonder dat je concealer gaat bewegen? Dan is een oogmasker fijn, ik gebruik Milu “I can’t believe your eyes” eyegels.

De huid beschermen. 

Nu verbrand ik nogal snel, dus was ik wel gewend om in de zomer zonnebrand creme te gebruiken. Na het lezen van alle blogs kwam ik er pas achter hoe belangrijk zonnebrand creme in het algemeen is. Ook die Nederlandse, vaak onzichtbare zon kan verraderlijk zijn op lange termijn. Vandaar ik ik na mijn dag creme vaak Biodermal factor 30 aanbreng. Ik merk dat pigmentatie vlekjes op mijn gezicht niet meer toenemen sinds ik dit doe. Mijn avond routine

De huid schoonmaken 

Het is belangrijk om je huid goed schoon te maken, ook als je geen make-up hebt gebruikt. Als ik wel make-up heb gebruikt dan gebruik ik de  Lancaster All in One Cleanser om de grootste hoeveelheden make-up te verwijderen met een watje.  Meestal gebruik ik hierna de Ibizaloe Cleansing Mousse weer om mijn gezicht even goed af te spoelen onder de kraan. 

Het exfolieren van de huid

Zo’n 2 tot 3 keer per week gebruik ik een exfoliant. In mijn geval de Uncover Skincare Exfoliant for Dry skin, met 8% glycogen zuur. Dit product verwijderd chemische de dode huidcellen en zorgt ervoor dat je huid meer straalt. Het helpt ook met het minder zichtbaar maken van grote poriën.

 

Antioxidanten

Als mijn huid het zwaar heeft, bijvoorbeeld in de winter, of na de feestdagen, dan gebruik ik graag antioxidanten. Antioxidanten zoals vitamine C+E kunnen veel voor je huid betekenen. Houd er echter wel rekening mee, dat de term anti oxidant betrekking heeft op het feit dat deze producten niet tegen zuurstof kunnen. Deze werkzame stoffen verdwijnen dus zodra ze in aanraking komen met zuurstof. Het is echter vaak zo dat creme’s met anti oxidanten in verpakkingen worden gestopt waar wel zuurstof bij kan. Dit kan een potje zijn, dit kan een pipetje zijn. Hoe goed (lees: duur) het product ook is, als het in een dergelijke verpakking zit dan behoud het zijn werkzame stoffen niet! Een pompje is wenselijk bij een dergelijke product.

Hydrateren.

Nu gaan we de huid weer hydrateren, ik gebruik ik vaak weer mijn Decubel dagcreme voor, en voeg ik in de avond graag weer wat Dermalogica UltraCalming Calm Booster druppels aan toe.“Na het wassen van je gezicht, begin met het dunste product, en eindig met het dikste product”
Image


“Oogcreme zou niet nodig moeten zijn, als je een goede moisurizer hebt, dan zou deze ook geschikt moeten zijn voor je onderogen. ”
make-up done for skincare editorial with model


“Een van de handigste adviezen is het "van buiten naar binnen" aanbrengen van je creme”
green skincare used by model

Foto's door Karin van Berkel

Comments

  1. Itactually a cool and helpful piece of information. I happy that you just shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

Leave a Comment