Visagie opdracht in Marokko

Make-up opdracht Marokko


make up marokko

"Meestal werk ik in Nederland, maar af en toe heb ik een klus in het buitenland. Zo had ik deze week een opdracht in Marokko. Het mooie merk Savanna Marrow  ging daar namelijk een campagne shoot doen. Deze klant had via via mijn naam doorgekregen en heeft me laten overvliegen om haar en make up te verzorgen tijdens deze shoot."“ De heenreis”

Afgelopen zondag nacht vertrok ik richting Schiphol om richting Marokko te vliegen. Ondanks dat ik maar een dag in Marokko zou blijven, had ik een gigantische koffer bij me. Als visagist is het namelijk belangrijk dat je genoeg make up bij je hebt. Je wilt niet misgrijpen als je op een shoot staat.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Marrakech, stond er een chauffeur klaar die me richting de lokatie zou brengen. Na een lange rit van 6 uur, kwam ik aan bij een prachtige AirB&B waar het team me opwachtte met een glaasje wijn en lekkere hapjes. De rest van de crew was al een dag eerder aangekomen, en hadden al wat locaties gescout.

Ons huisje was al prachtig, en hier hebben we dan ook veel gefotografeerd. In de omgeving waren echter nog meer mooie lokaties en hier zijn we dan ook naartoe gegaan.


marokko opdracht


De Shoot in de ochtend

De dag na mijn vlucht zijn we vroeg opgestaan om te beginnen met de shoot. Aangezien de zon nogal fel is in de middag, hebben we geprobeerd om zo vroeg mogelijk te beginnen. Zo zouden we het ochtend licht goed kunnen benutten.

Om deze reden begonnen we om 7 uur ’s ochtends met haar en make-up, voordat de zon was opgekomen. De eerste foto’s hebben we bij het huisje gemaakt. De prachtige lokatie, het mooie model, en het mooie zachte ochtendlicht leverde heel mooie foto’s op. 

De make up voor deze shoot was mooi naturel, het model was prachtig en had niet veel make up nodig. Ik heb haar een mooie glanzende huid gegeven, wat diepte in het gezicht aangebracht met bronzer en wat kleur met mooie tinten blush.

Het haar had ik ’s ochtend gekruld, zodat er een mooie slag in zat. Door het haar in verschillende richtingen te krullen kreeg het een ietwat “undone” effect. In de loop van de dag hebben we gevarieerd met het haar. De ene keer een middenscheiding, dan een zijscheiding, dan een “messy bun”, dan een vlecht etc.


De Volgende lokatie

Nadat we de eerste items bij het huisje hadden gefotografeerd, zijn we naar een mooi resort, L’Ma Lodge, gegaan. Hier kregen we de vrijheid om nog meer foto’s te maken. We hebben hier gebruik gemaakt van het dak terras, de lounge hoekjes, het zwembad en de dieren die daar aanwezig waren. Zo hebben we ook mooie foto’s kunnen maken met het model en ezels, paarden en geiten. 

Rond een uur of 12 zijn we weer terug gegaan naar onze AirB&B, het licht was tussen 12 en 3 namelijk te fel om mooie foto’s te kunnen maken. We hadden een gastvrouw bij onze AirB&B die ons goed verzorgde. Een lieve Marokkaanse vrouw die de hele dag in de keuken bezig was om heerlijke gerechten te maken voor de lunch en het avondeten.

Toen we terug kwamen bij de AirB&B, stond er dan ook een heerlijke lunch voor ons klaar. 
De shoot - de middag

Na de lunch hebben we nog even lekker in het zonnetje gelegen. Na een kleine make-up touch up konden we weer aan de slag. We hadden nog even de tijd totdat onze chauffeur ons weer op zou komen halen. In deze tijd hebben we in de tuin bij ons verblijf nog wat foto’s gemaakt. Toen onze chauffeur rond 3 uur weer klaar stond, zijn we weer naar de volgende lokatie vertrokken.

Onze volgende lokatie was een Kasbah, Kasbah Amerhidil. Dit prachtige gebouw was de setting voor de volgende outfits. Tegen deze achtergrond leek ons model een prachtige godin, en we hebben hier dan ook meerdere foto’s en video’s weten te maken. Na een uurtje fotograferen gingen we weer terug naar onze AirB&B, hier konden we nog wat mooie foto’s maken in het avondzonnetje. 

De laatste uren van de shoot waren ietwat stressvol. Bij een fotoshoot in de studio ben je niet gebonden aan de stand van de zon, maar zodra je buiten fotografeert is het een race tegen de klok. We wilden graag nog een aantal kledingstukken vastleggen, en we hadden nog maar twee uurtjes de tijd totdat de zon zou verdwijnen. Met wat rennen, vliegen, springen, hebben we de laatste items toch nog net op de foto weten te krijgen. 


kabash make up marokko


"It's a wrap!"

Compleet uitgeput van deze dag, ronden we de shoot af. Ondertussen stond onze gastvrouw, Fatima, de laatste gerechtjes voor het avondeten klaar te maken. Na allemaal een korte douche te hebben gepakt om wat op te frissen, hebben we heerlijk genoten van “ons laatste avondmaal”.

Dezelfde avond hebben we onze koffers weer ingepakt, en hebben we de wekker om 4 uur gezet. We moeten namelijk weer vroeg in de ochtend  richting het vliegveld om onze vlucht te halen. 

In de ochtend begon de lange tocht terug naar huis. Om half 5 zaten we weer in de auto richting het vliegveld, onze laatste uurtjes in Marokko. Samen met het model vloog ik richting Barcelona, waarna ik overstapte naar mijn vlucht naar Amsterdam.

Al met al was het een ontzettend lange reis, voor maar een dagje werken. Maar deze opdracht was het echter meer dan waard. De collectie wordt over een maand gelanceerd, dan kan ik ook meer foto's plaatsen van de shoot. Deze kun je dan vinden in mijn portfolio.


airbnb marokko make up
 

Leave a Comment